Послідовність дій під час виконання процедури. Підготовка та відпуск ванни

Підготовка та відпуск ванни

1. Перевірте готовність ванної кімнати та ванни до проведення процедури. Температура повітря у ванній кімнаті повинна бути не нижчою ніж 25 °С, вікна — зачинені.

2. Заповніть ванну спочатку холодною водою, потім гарячою. Можете використати змішувач. Температуру визначте водяним термометром, не виймаючи його з води.

3. Посадіть хворого у ванну так, щоб спина опиралася в одну стінку ванни, а ноги — в другу. Якщо хворий не дістає стінки ванни, то під ноги йому підкладіть підставку. Під голову хворого покладіть рушник, скручений валиком, або грілку, наповнену водою кімнатної температури.

4. Відпустіть ванну відповідно до призначення лікаря (тривалість ванни та температура води). У разі правильно призначеної і виконаної процедури спостерігається порожевіння та потепління шкіри. У хворого з'являється відчуття свіжості, бадьорості.

5. Під час приймання ванни не залишайте хворого одного. Стежте за загальним станом хворого, його шкірними покривами та пульсом. Якщо хворий зблід, з'явилося запаморочення, виведіть його з ванни, витріть рушником, покладіть на ліжко з трохи піднятим ножним кінцем, розітріть скроні й дайте понюхати ватку, змочену нашатирним спиртом. Терміново викличте лікаря.

6. Після ванни хворий повинен відпочити 30 хв.

7. Для сидячої ванни використайте спеціальний посуд з оцинкованого заліза чи емальовану миску.

8. Для ножної ванни використовуйте виварку, відро, для ручної — миску чи спеціальний посуд.

9. Під час гарячої ножної ванни тіло хворого тепло закутайте.

Дезінфекція ванни: після використання ванну двічі протріть спеціально для цього виділеною щіткою 3 % розчином хлораміну та промийте теплою водою.








Дата добавления: 2015-09-07; просмотров: 580;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.