Кабельні лотки

Кабельні лінії прокладають в кабельних спорудах.

Кабельна споруда — призначена для розміщення в ній кабелів, кабельних муфт, а також іншого обладанання, призначеного для забезпечення нормальної роботи кабельних ліній.

До них відносяться: кабельні колектори, тунелі, канали, шахти, кабельні поверхи і приміщення, кабельні колодязі та ін.

Кабельний колектор — підземна споруда, призначена для спільного розміщення кабельних ліній (силових, контрольних, зв'язку), водопроводів і теплопроводів.

Кабельний тунель — закрита споруда (коридор) з розміщеними в ньому опорами для розміщення на них кабелів і кабельних муфт, з вільним проходом по всій довжині, який дозволяє виконувати прокладку кабелів, ремонт і огляд кабельних ліній.

Кабельна галерея — надземна або наземна горизонтальна або похила протяжна прохідна кабельна споруда закритого або частково закритого типу.

Кабельний канал — протяжна непрохідна кабельна споруда закритого типу, заглиблене (частково або повністю) в грунт, перекриття, підлогу тощо, що дає можливість виконувати прокладку, ремонти і огляди КЛ після зняття перекриття.

Кабельна камера — підземна або частково заглиблена непрохідна кабельна споруда закритого типу, призначена для розміщення кабельних муфт або для протягування кабелів в кабельні блоки, використання яких можливе тільки при повністю знятому перекритті. Камера, яка має габарит між полом і перекриттям не менше 1,8 м, а також має люк для входу, називаютькабельним колодцем.

Кабельна шахта — вертикальна кабельна споруда, висота якої в декілька разів перевищуе розміри діаметра або ширини стіни споруди, обладнана скобами або драбиною для пересування людей у вертикальному напрямку (прохідна шахта). Якщо за конструкцією шахти можна знімати одну стінку повністю або частково, таку шахту називають непрохідною.

Подвійиа підлога — кабельна споруда у вигляді частини будівлі, обмеженої міжповерховим перекриттям та підлоrою приміщення над ним, зі зйомними плитами підлоги (по всій або частині поверхні).

Кабельна арматура — різновиди кабельних муфт (з'єднувальні, кінцеві, перехідні, штекерні, екранороздільні тощо), вироби для з'єднання і заземлення кабельних екранів, компенсатори, а також бaки тиску.

3'єднувальна коробка — коробка, у якій з'єднувальні і (або) заземлюючі елементи виrотовлено у виrляді рухомих з'єднань і яка може мати обмежувачі напрyrи на кабельному екрані (стaндарт ІСЕ 50 (461), поз. 461-15-03).

3'єднувальна муфта — пристрій, який забезпечує з'єднання двох кабелів для утворення неперервногo кола струму (стандарт ІСЕ 50 (461), поз. 461-03-04).

Кінцева муфта — кінцевий пристрій, який установлюють на кінці кабелю для забезпечення його електричноrо з'єднання з іншими частинами системи та для захисту ізоляції до точки приєднання (стандарт ІСЕ 50 (461), поз. 461-03-03).

Кабельна лінія маслонаповнена (КЛМ) — КЛ, що складена з маслонаповнених кабелів, їх арматури, апаратів підживлення, системи сигналізації тиску масла та іншоrо обладнання, призначеного для нормальноrо функціонування лінії.

Повітряно-кабельне з'єднання (ПК3)- з'єднання повітряної і кабельної лінії електропостачання, виконане на конструкціях опори повітряної лінії з установкою кабелів, кабельних муфт, роз'єднувача та обмежувача перенапруr за необхідності. Повітряно-кабельне з'єднання, що виконане у конструкціях наземної розподільчої установки, називають перехідним пунктом.

 

 








Дата добавления: 2015-10-05; просмотров: 955;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.