Архитектура LightSwitch

Багатьом цікаво, що ж ховається під LightSwitch, на основі яких технологій і архітектурних рішень він побудований. Середовище виконання LightSwitch побудовано за класичною тришаровою архітектурою. Презентаційний шар вирішує завдання взаємодії з кінцевим користувачем, і основні функції які він виконує – візуалізація, редагування і введення даних. Логічний шар обробляє запити від клієнта по редагуванню, вибірці даних та іншими операціями. Головна мета цього шару – захистити дані від прямої зміни. Це дає можливість бути впевненим у цілісності та безпеці даних. І нарешті, шар даних, призначений для зберігання структурованої інформації.

Дизайн таких тришарових додатків може бути досить складним завданням. Кожен шар може бути створений з величезною кількістю технологічних рішень і прийомів. Кожен шар так само може вимагати різних підходів з розгортання та управління під час експлуатації. І нарешті, кожен шар повинен вміти "розмовляти" один з одним з урахуванням забезпечення безпеки.

У LightSwitch багато перераховані завдання вже вирішені, пропонуючи програмісту готові механізми. Технологічною базою для цього служать технології, які добре себе зарекомендували. У першу чергу це Microsoft Silverlight 4.0, який призначений для побудови шару подання. Логічний шар створений на основі WCF RIA DomainServices (домен послуг Windows Communication Foundation – WCF, які инкапсулируются в бізнес-логіку програми), що працюють під управлінням ASP.NET 4.0. При цьому дизайн цього шару надає можливість запуску як у локальному режимі (на комп'ютері кінцевого користувача) так і на сервері IIS (Internet Information Services, до версії 5.1 – Internet Information Server) або навіть в Windows Azure (WebRole). В якості системи зберігання даних використовується SQL Server, або SQL Azure, крім цього є можливість так само працювати з даними списків Microsoft Sharepoint 2010 (колекція програмних продуктів і компонентів).








Дата добавления: 2015-09-28; просмотров: 1851;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.