Причини несправностей пам'яті

Тестування та заміна блоків оперативної пам’яті

Оперативна пам'ять (англ. Random Access Memory, дослівно — пам'ять з довільним доступом, первинна пам'ять) — пам'ятьЕОМ, призначена для зберігання коду та даних програм під час їх виконання. У сучасних комп'ютерах оперативна пам'ять переважно представлена динамічною пам'яттю з довільним доступом DRAM.

Якщо у вашого комп'ютера є збої в роботі, що виникають по незрозумілих причинах, і ви часто бачите “синій екран” з повідомленням про помилку, можливо, джерело неприємності - несправний модуль пам'яті. Ми торкнемося основних ознак, що з'являються при несправності модуля пам'яті, і познайомимо вас із декількома корисними й безкоштовними програмами для тестування пам'яті.

Причини несправностей пам'яті

Модуль пам'яті складається з декількох мікросхем, розміщених на одній платі. Він є одним із самих надійних компонентів комп'ютера. До того ж, дуже малоймовірне надходження в продаж модулів з якимись дефектами, тому що виробники перед відправленням у продаж ретельно їх тестують. Але така ймовірність все-таки існує.

Як ми вже говорили, при сприятливих умовах модуль пам'яті є одним із самих надійних компонентів. Але це тільки при сприятливих умовах. А в реальній ситуації ушкодити його дуже просто. Досить згадати про статичну електрику. Крім статичної електрики на працездатності мікросхем негативно відбиваються перепади напруги в мережі й несправність блока живлення. Те ж можна сказати й про необдумане підвищення напруги, що подається на пам'ять, при розгоні.

Якщо ваш комп'ютер перебуває в запиленому або вологому приміщенні, це може привести до псування контактів роз’єму пам'яті на материнській платі. Причиною несправності може стати підвищення температури самих модулів і інших компонентів усередині корпуса. При неакуратному обігу можна просто фізично ушкодити модуль пам'яті. Це одна із причин, по якій рекомендуються модулі пам’яті із радіаторами, - вони не сильно знижують їхню температуру, але підвищують міцність досить суттєво.

При несправності модуля пам'яті його не можна полагодити, як іншу частину комп'ютера, тому при покупці пам'яті варто звернути увагу не на найдешевший модуль, а на рішення від відомих виробників і на гарантійний строк, щоб у випадку несправності його можна було замінити.


<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Многоступенчатые центробежные насосы | 




Дата добавления: 2015-07-10; просмотров: 539;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.