Об'єктивні умови появи інновацій

1. Наявність підкріпленого купівельною спроможністю попиту, фактичного чи потенційного, або ж можливості формування попиту (для принципово нових товарів – виробів чи пос­луг), тобто наявність ринкового потенціалу, який визначає мож­ливості ринку сприйняти інновації певного типу і спрямовано­с­ті, які може роз­робити і запропонувати на ринку конкретне підприємство.

2. Можливість втілення досягнень науки і техніки в конкретні товари, здатні задовольнити запити споживачів – іннова­ційний потенціал розроблювача інновацій.

3. Економічна можливість і доцільність підприємства-ін­новатора розробити (хоча це і необов'язково, оскільки нові ідеї, техно­логії і т. п. можна придбати), виготовити і просувати інновації на ринку – виробничо-збутовий потенціал. Тут мова йде не просто про вироб­ницт­во і збут (який є однією з функцій маркетингу), а розглядається виробництво плюс маркетинг, тобто орієнтовані на запити споживачів виробництво і збут (враховуючи створення і стимулювання попиту).

Таким чином, інноваційна діяльність має шанси на успіх за наявності, як мінімум, трьох перерахованих умов (рис. 3.1), оскільки відсутність хоча б однієї з них унеможливлює розвиток суб'єкта господарю­вання інноваційним шляхом.


 

Рисунок 3.1 – Основні складові успіху інноваційної діяльності [4]

 








Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 435;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.