При проникаючому пораненні грудної клітки

 

При наданні першої допомоги в постраждалих з підозрою на переломи ребер достатньо накласти циркулярну тугу пов’язку для обме­ження рухів грудної клітки та зменшення больових відчуттів. Якщо перелом відк­ритий, рану попередньо накривають стерильною серветкою.

При проникаючому враженні грудної клітки на рану слід накласти стерильну серветку, навколо якої — клапанну пов’язку: шматок поліетилену, що перевищує розмір накладеної серветки, який оклеюється з трьох боків лейкопластиром, а один бік залишається вільним (іл. 6.3).

При відкритій рані грудної клітки повітря завдяки клапану з поліетилену не потраплятиме в грудну клітку, проте на видиху через клапан виходитиме з неї. При тривалому стисненні грудної клітки постраждалого слід доправити до лікарні.

 

 

3. Удушення. Ядуха. Перша допомога при удушенні

 

Чим і чому найчастіше вдавлюються маті діти? Чого потрібно дотримувати, щоб уникнути таких ситуацій?

Удушення виникає, коли стороннє тіло потрапляє в дихальні шляхи. Найчас­тіше це трапляється випадково (особливо коли людина розмовляє, жуючи їжу, або утримує в роті стороннє тіло, наприклад жувальну гумку). При цьому постраждалий не може здійснити ані вдих, ані видих. Він приймає характерну позу (іл. 6.4).

 

 








Дата добавления: 2015-05-30; просмотров: 1216;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.