Коаксіальний кабель

Досить дешеве і поширене в недалекому минулому середовище передавання. Завдяки своїй конструкції (рис.9) має велику механічну міцність. Їх можна прокладати відкрито будівельними конструкціями (стінами, стелями, підлогою) без додаткового механічного захисту.

 

 

За електричними характеристиками бувають:

• широкосмугові . Швидкість передавання - від 300 до 500 Мбіт/с. Загасання сигналу на частоті 100 МГц - до 7 дб/100 м. Відстань передавання - до 75 м;

• вузькосмугові . Швидкість передавання - до 50 Мбіт/с. Загасання сигналу на частоті 10 МГц - до 4 дб/100 м. Відстань передавання - до 50 м.

 

Коаксіальні кабелі, які використовуються для створення комп’ютерних мереж, мають хвильовий опір 50 Ом (на відміну від телевізійних, які мають хвильовий опір 75 Ом).

Існує велика кількість типів коаксіального кабелю. Серед основних такі:

· RG-8, RG-11 – Товстий коаксіальний кабель має хвильовий опір 50 Ом і зовнішній діаметр близько 12 мм забезпечує добрі механічні і електричні характеристики, але складний у монтуванні.

· RG-58 U, RG-58 А/U, RG-58 С/U – різновиди тонкого коаксіального кабелю. Мають хвильовий опір 50 Ом і є набагато більш гнучкими.

· RG-59 – телевізійний кабель з хвильовим опором 75 Ом.

 

В зв’язку з великим загасанням сигналу, коаксіальні кабелі практично зовсім перестали використовуватись для створення сучасних комп’ютерних мереж, оскільки на великих відстанях (понад 50 м) вимагають додаткового підсилення сигналу. Термін служби коаксіальних кабелів також обмежений і складає 10-12 років.

 








Дата добавления: 2015-04-19; просмотров: 845;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.