Дезінфекція.

Для дезінфекції всіх видів виробів медичного призначення, поверхонь апаратури, обладнання, приміщень і інших об'єктів, проведення передстерилізаційного очищення та стерилізації ВМП, обробки рук і операційного поля можна використовувати лише препарати, які увійшли до "Аналітичного огляду дезінфекційних засобів і антисептиків, дозволених до застосування на території України" від 01.06.2003 року.

Всі види стоматологічного інструментарію після використанні підлягають обов'язковій дезінфекції. Інструментарій, забруднений кров'ю чи гноєм, необхідно попередньо промити водою. Зважаючи на зниження знезаражуючих властивостей дезінфекційного розчину, забрудненого кров'ю, необхідно мати другу ємкість для дезінфекції інструментарію після промивання. Промивні води знезаражуються кип'ятінням протягом 30 хв., або засипанням сухим хлорним вапном у співвідношенні 1:5 (200 г на 1 л), перемішують і залишають на 1 годину. Якщо інструментарій виготовлений із корозійностійких матеріалів, їх промивають в 3% розчині хлораміну.

Не дозволяється залишати інструментарій в дезінфекційному розчині на ніч чи вихідні дні. Не рекомендується застосовувати для знезараження стоматологічного, в т.ч. ендодонтичного інструментарію дезінфектанти, які викликають корозію.

Приготування розчинів дезінфектантів слід проводити :

· під час роботи проточно-витяжної вентиляції;

· необхідно запобігати попаданню препаратів з очі та на шкіру; якщо ж це сталось, вражене місце необхідно добре промити водою;

· дезінфекцію слід проводити в медичних рукавичках, захисних окулярах.








Дата добавления: 2015-01-19; просмотров: 725;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.