ГРАФІКИ ТЕПЛОВОГО НАВАНТАЖЕННЯ

Особливість споживання теплоти у сільському господарстві — її нерівномірність протягом року і, отже, відносно короткочасне використання теплової потужності обладнання систем теплопостачання.

Для раціональної експлуатації системи теплопостачання необхідно знати величину і характер зміни теплового навантаження. Із цією метою визначають закономірності зміни навантаження протягом доби, сезону і року і будують відповідні графіки.

Виробництво і розподіл теплоти у сільському господарстві здійснюється на основі графіків теплових навантажень. При побудові графіків добових навантажень враховують технологію виробництва і режим робочого дня. Сезонне теплове навантаження має практично постійний добовий і різко перемінний річний графіки (див. рис. 11.1 та 11.2). Цілорічне навантаження характеризується постійним річним та різкоперемінним добовим графіком (див. рис. 11.3). Ці закономірності властиві також графікам витрати теплоти для сільськогосподарських споживачів.

 


Рисунок 11.4. Графік витрати Рисунок 11.5. Графік витрат








Дата добавления: 2014-12-16; просмотров: 1077;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.