Валові доходи, балансовий та чистий прибуток. 1) Валовий дохід – це дохід, який компанія отримує від своєї основної діяльності, зазвичай від продажу товарів або послуг споживачам

1) Валовий дохід – це дохід, який компанія отримує від своєї основної діяльності, зазвичай від продажу товарів або послуг споживачам. У багатьох країнах термін валовий дохід є синонімом терміну оборот. Деякі компанії можуть отримувати валовий дохід від відсотків, дивідендів або роялті, які їм платять інші компанії. Під сумою валового доходу може матися на увазі весь валовий дохід або валовий дохід за певний період часу в певній валюті, наприклад «в минулому році, компанія X отримала валовий дохід 25 мільйонів гривень».

розмір валового доходу фірми на одиницю продукції. Він залежить від кількості проданих результатів виробництва (товарів) і від ціни кожного конкретного виду продукції. У цьому випадку, процес формування валового доходу за одним видом товару можна розрахувати за формулою:

Д = Ц / Q, де

Д – показник доходу підприємства;

Ц – значення ціни продажу продукції;

Q – величина кількості проданої продукції.

Порахуйте суму всіх показників, що входять до валового доходу: загальні доходи, отримані від продажу товару, у тому числі обслуговуючих та допоміжних виробництв; доходи за цінними паперами; доходи від різних (страхових, банківських) операцій, що здійснюються для надання фінансових послуг.

Розрахуйте скоригований валовий дохід, який представляє собою розмір валового доходу, зменшений на суму податків на додану вартість, величину акцизного збору і значення інших надходжень.

Розрахуйте валовий дохід за допомогою формули:

С + lg + G + NX, де

С – показник споживчих витрат;

lg – сума інвестицій компанії;

G – закупівлі товарів;

NX – чистий експорт.

Таким чином, перераховані в даному випадку витрати становлять ВВП і відображають ринкову оцінку виробництва за рік.








Дата добавления: 2014-12-14; просмотров: 753;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.