Шляховий лист. Подорожній лист автомобіля – це документ, який дає право на здійснення перевезень автомобільним транспортом загального користування та відомчим автомобільним

Подорожній лист автомобіля – це документ, який дає право на здійснення перевезень автомобільним транспортом загального користування та відомчим автомобільним транспортом.

Подорожній лист виписується на 1 день (зміну) при роботі автомобіля поблизу місця базування автомобіля. Тижневих, місячних та ін подорожніх листів з тривалим періодом дії не існує. Дані шляхові листи заборонені Міністерством транспорту України. Це викликано вимогами безпеки. Кожен водій перед виїздом в рейс повинен пройти передрейсовий медичний огляд. Доказом проходження передрейсового медичного огляду служить штамп і підпис медичного працівника в подорожньому листі. Також перед виїздом автотранспорту на лінію механік підприємства повинен поставити свій підпис про справність автотранспорту.

При виїзді автомобіля в міжміський рейс виписується шляхової лістз ознакою «Міжмісто». Візуально даний шляховий лист можна визначити по напису «Міжмісто». Даний шляховий листвиписуються на весь період руху автотранспорту.

Загальна тривалість маршруту визначають працівники служби експлуатації автотранспорту спільно з працівниками служби безпеки руху або за затвердженими картами маршрутів руху.

Дата подорожнього листа та дата виїзду автотранспорту повинні бути однаковими. Якщо подорожній лист з якоїсь причини не був використаний, то його мають знищити.

Номер подорожнього листа повинен бути унікальним, тобто не допускається повторення номерів подорожніх листів за однаковому виду техніки в період одного року. Допускається застосування наскрізної нумерації подорожніх листів в межах року, а також окреме ведення нумерації подорожніх листів за видами техніки.

У подорожньому листі повинно бути вказано завдання, яке виконує водій. Бажано щоб завдання водієві було розбито на тимчасові періоди з зазначенням часу початку і закінчення роботи і маршруту руху.

Якщо автомобіль перевозить будь-який вантаж, то на даний вантаж повинна бути виписана товарно-транспортна накладна відповідного зразка. Виписку товарно-транспортної накладної виробляє завідувач складом в момент завантаження чи бухгалтер (залежно від заведеного на підприємстві документообігу).








Дата добавления: 2014-12-14; просмотров: 701;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.