Набори мікросхем системної логіки

Сучасну системну плату неможливо представити без мікросхем системної логіки. Набір мікросхем подібний системній плати. Іншими словами, дві будь-які плата з однаковим набором мікросхем функціонально ідентичні. Набір мікросхем системної логіки включає інтерфейс шини процесора (яка називається також Front-Side Bus або FSB), контроллери пам'яті, контроллери шини, контроллери вводу-виводу і т.п. Всі схеми системної плати також містяться в наборі мікросхем. Якщо порівнювати процесор комп'ютера з двигуном автомобіля, то аналогом набору мікросхем є, швидше за все, шасі. Воно є металевим каркасом, що служить для установки двигуна і виконує роль проміжної ланки між двигуном і зовнішнім світом. Набір мікросхем — це рама, підвіска, рульовий механізм, колеса і шини, коробка передач, карданний вал, диференціал і гальма. Шасі автомобіля є механізмом, що перетворює енергію двигуна в поступальну ходу транспортного засобу. Набір мікросхем, у свою чергу, є з'єднанням процесора з різними компонентами комп'ютера. Процесор не може взаємодіяти з пам'яттю, платою адаптера і різними пристроями без допомоги наборів мікросхем. Якщо скористатися медичною термінологією і порівняти процесор з головним мозком, то набір мікросхем системної логіки по праву займе місце хребта і центральної нервової системи.

Набір мікросхем управляє інтерфейсом або з'єднаннями процесора з різними компонентами комп'ютера. Тому він визначає кінець кінцем тип і швидкодію використовуваного процесора, робочу частоту шини, швидкість, тип і об'єм пам'яті. По суті, набір мікросхем відноситься до числа найважливіших компонентів системи, навіть, напевно, важливіших, ніж процесор. Іноді доводиться бачити системи з потужними процесорами, які програвали в швидкодії системам, що містять процесори меншої частоти, але більш функціональні набори мікросхем. Під час змагань досвідчений гонщик часто перемагає не за рахунок високої швидкості, а за рахунок умілого маневрування. При компоновці системи необхідно починати в першу чергу з набору мікросхем системної логіки, оскільки саме від його вибору залежить ефективність процесора, модулів пам'яті, пристроїв вводу-виводу, а також різноманітні можливості розширення.








Дата добавления: 2014-12-12; просмотров: 1113;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.