Приклад.

n
Вхід
DCT 0.0 136.0 0.0 0.0 0.0 4.6 .0

 

Рис. 3.10. Дискретні значення, їх одномірні DCT та IDCT – коефіцієнти для n=1.

В режимах JPEG, що використовують для вхідних даних 8 бітів, вхідні значення можуть змінюватись в діапазоні від 0 до 255. Стандарт JPEG вимагає, щоб до виконання розрахунків DCT із всіх вхідних значень віднімалось 128, щоб діапазон значень знаходився від -128 до +127. Це призводить до зменшення значень першого коефіцієнту DCT, але не впливає на значення всіх інших коефіцієнтів. Після виконання IDCT необхідно добавити 128, щоб повернути результат назад у вірний діапазон.

Якщо перетворення DCT і IDCT виконувати послідовно і з абсолютною точністю, результат завжди буде співпадати із вхідними даними. Але в комп’ютері під час створення JPEG всі значення DCT заокруглюються до цілих чисел, а це вносить (хоч і не велику) помилку в процес відновлення даних.

Відкидаючи коефіцієнти вищого порядку (вони вносять у зображення меншу частину інформації) можна добиватись кращого стиснення, але за рахунок якості. Краще піддаються такій процедурі фотографії (нема різних перепадів кольорів, гірше – картини. Для рисунків краще підходять формат PNG).

 









Дата добавления: 2014-12-08; просмотров: 763;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.