Примітка: Якщо ви перед першим, або другим об'єднанням шарів поміняєте колір один з них, то в створеній вами заливці буде чергування кольору елементів узору.

2 спосіб:

Для цього способу потрібно зменшити розмір сніжинки так, щоб вона була не більше половини ширини (або висоти) документа. Викликаємо Вільну трансформацію (Free Transform) Ctrl+T і з натиснутою клавішею Shift зменшуємо розмір сніжинки, потягнувши за кутовий маркер, потім переходиться в панель налаштувань. У полі X виставляємо значення 250 пикс., ту ж величину виставляємо в полі Y. Чому саме такі значення? Якщо в думках розділити документ на 4 однакових квадрата, то елемент узору має бути располжен точно в центрі верхнього лівого квадрата.


Застосовуємо трансформацію – Enter.

Другий елемент узору розташовуємо в центрі нижнього правого квадрата документа. Для цього викликаємо команду Ctrl+Alt+T і в панелі налаштувань вводимо значення 750 пикс. у поля X і Y.

Застосовуємо трансформацію – Enter.

Примітка: Тут, як і в першому способі, можна поміняти колір другої сніжинки, або її розмір, або вставити іншу сніжинку, або ж абсолютно іншу фігуру (тобто замінити елемент узору), але координати її мають бути такими, як вказано вище. Теперь також переходимо в меню Редагування – Визначити узор (Edit – Define Pattern), задаємо ім'я узору і тиснемо ОК.

Щоб подивитися, який узор у нас вийшов, створюємо новий документ будь-яких розмірів. Робимо копію фонового шару Ctrl+J. Внизу палітри шарів натискаємо кнопку Додати стиль шаруючи – Накладення узору (Add а Layer Style – Pattern Overlay).

У вікні стилю шару знаходимо створений нами узор і підбираємо відповідний масштаб. Натискаємо ОК і милуємося.


Можна, звичайно, використовувати заливку узором, без стилю шаруючи, але тоді масштаб не можна буде міняти.








Дата добавления: 2014-12-05; просмотров: 900;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.