Трифазна зварювальна дуга

 

Значне підвищення продуктивності може бути досягнуто за рахунок застосування зварювання трифазної дугою. При ручного дугового зварювання трифазної дугою продуктивність праці підвищується в 2-2,5 рази при одночасній економії електроенергії до 20 - 25%. Зварювання трифазної дугою проводиться спеціальними електродами, що складаються з двох стержнів, які мають загальне покриття. У верхній частині електрода є зачищені кінці для приєднання в спеціальному електродотримача до двох фаз трифазного джерела живлення, яким може бути як спеціальний трансформатор, так і два однофазних трансформатора, з'єднаних за схемою відкритого трикутника. У зв'язку з тим, що через дугу протікають три струму зсунутих за фазою на 120 o, стійкість дуги значно вище ніж при харчуванні однофазним струмом. Тому при зварюванні трифазної дугою можуть використовуватися електроди з фтористо-кальцієвими покриттями, які непридатні для зварювання однофазним змінним струмом. Так як при відриві від виробу дуга буде продовжувати горіти між електродами , то включення трансформаторів повинно проводитися магнітним пускачем за спеціальною схемою , при якій котушка контактора КК під час горіння дуги включена на падіння напруги в дроселі.

При відведенні власника від виробу котушка контактора знеструмлюється і він вимикає зварювальні трансформатори . При торканні електродним стрижнем вироби І включається ланцюг, що живиться допоміжним трансформатором , Контактор спрацьовує і включає зварювальні трансформатори, після чого котушка контактора знову виявляється включеною на падіння напруги в дроселі.

Деяким недоліком ручного дугового зварювання трифазної дугою є необхідність виготовлення спеціальних електродів, непридатність для зварювання в стельовому і вертикальному положеннях, а також велику вагу електродотримача з електродом.








Дата добавления: 2014-12-04; просмотров: 1496;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.