Чим відрізняються транзистори від тиристорів?

Транзистор и тринистор (тиристор) отличаются в первую очередь строением кристалла и количеством PN переходов, у транзистора их 2 у тринистора 3. Транзистор предназначен прежде всего для управления в цепи постоянного тока, тринистор же наоборот в большинстве случаев применяется в цепях переменного тока, то есть как активные диодные мосты для преобразования переменного тока в постоянный с возможностью регулировки напряжения.

Назвіть основні типи перетворювачів напруг, застосовуваних у пристроях СЦБ, і їхнє призначення.

 

Назвіть основні вузли перетворювача ПП-0,3 і їхнє призначення?

Перетворювач ПП-0,3 складається з автогенератора "Г"( Генератор виконаний на транзисторах за схемою двотактного релаксаційного генератора із самозбудженням та можливістю підстроювання частоти і потужності вихідних сигналів.), формувача імпульсів "ФИ"( Формувач імпульсів перетворює прямокутні імпульси генератора у вузькі управляючі сигнали, що по черзі передаються на вхід інвертора), інвертора "И" та пускозахисного пристрою "ПЗУ"( Пускозахисний пристрій забезпечує стійке вмикання та автоматичний повторний запуск перетворювача).

 

 

Яке призначення перетворювача ПП-0,3 і його характеристики?

ПП-0,3 призначений для аварійного резервування живлення змінного струму пристроїв автоматики і живлення рейкових кіл струму з частотою, відмінної від 50 Гц (режим роботи перетворювача із зовнішнім сигналом управління).

 








Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 1005;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.