Государственное бюджетное образовательное учреждение

1.Опис трьох різних серверів електронної скриньки

Meta.ua — український пошуковий портал в інтернеті. Використовує пошукову систему власної розробки з українською, російською та англійською мовами пошуку. Зона пошуку — українські сайти та сайти, що стосуються України. 12 листопада 1998 року в Харкові відбулося офіційне відкриття пошукової системи МЕТА. У січні 2003 року сервер МЕТА переходить на нову компактну адресу meta.ua.

Щодня в системі реєструється до сотні веб-ресурсів. Разом із зростанням відвідувачів сервера росте і МЕТА. У листопаді 2005 року МЕТА запускає сім нових проектів і стає порталом з найбільшим в Україні набором сервісів. Серед нового: web-пошта, чат, перекладач, онлайн-бібліотека, афіша, wap-версія Мети а також сервіс єдиної реєстрації. Тепер на Меті можна знайти не тільки веб-сторінки, але і новини, підприємства, прайс-листи, вакансії, автомобілі, адреси на картах міст України, товари в електронних магазинах, розклади потягів, прогноз погоди, переклади іноземних слів і навіть симпатію. До кінця 2005 року до запуску готуються ще декілька проектів.

 

Рис.1.Головна сторінка пошти Meta.

Рис.2.Сторінка реєстрації на пошті.

Рис.3.Сторінка реєстрації з додатковою інформацією.

Пошта Meta є зручною для користування. Реєстрація на сайті не займає багато часу, потрібно вказувати тільки найважливішу інформацію.

 

Mail.ru — Інтернет-портал, один з найбільших безкоштовних сервісів електронної пошти російськомовного сектору Інтернету. Mail.ru надає користувачам поштову скриньку необмеженого розміру з перекладачем, перевіркою правопису, архівом для зберігання фотографій тощо.

Як портал Mail.ru надає понад 40 Інтернет-сервісів, зокрема, соціальна мережа Мой Мир@Mail.Ru (що нараховує більше 13 млн зареєстрованих профілів), фотохостинг Фото@Mail.Ru (користувачі якого зберігають близько 170 млн фотографій) тощо. 20 лютого 2001 р. відбулося злиття двох російських інтернет-компаній Port.ru і netBridge під брендом Port.ru. 15 жовтня 2001 р. акціонерами було ухвалене рішення про зміну бренда Port.ru на більше популярний — Mail.ru.

16 жовтня 2004 р. в поштовій службі Mail.ru була зареєстрована 20-мільйонна поштова скринька. У травні 2007 р. Mail.ru запустив соціальну мережу Мой Мир@Mail.Ru. У червні того ж року Mail.ru оголосив про запуск в експлуатацію власної пошукової технології — проект вийшов на ринок під незалежним брендом GoGo.Ru.

 

Рис.4.Головна сторінка пошти.

 

Рис.5. Сторінка реєстрації на пошті.

 

Реєстрація на пошті є довшою, ніж на інших, пароль потрібно підбирати не з одних цифр чи букв, пошта є добре захищена, оскільки для підтвердження відразу потрібно було ввести пароль з телефону. А також після реєстрації було запропоновано вибрати фото, або сфотографуватися, та обрати фон із заданих.

«Gmail» (від Google Mail, вимовляється «джі-мейл» або «ґмейл») — безкоштовна послуга електронної пошти від американської компанії Google. Надає доступ до поштових скриньок через веб-інтерфейс і по протоколах POP3, SMTP, IMAP. Gmail почав працювати 1 квітня 2004 року. Раніше для створення поштової скриньки треба було отримати запрошення від того, у кого вже є поштова скринька Gmail, або, для жителів США, підтвердження особи через текстове повідомлення SMS.

Зараз в Google говорять, що зростання відбуватиметься, поки у них не кінчиться місце на їхніх серверах. Багато функцій Gmail побудовані на браузерній мові програмування JavaScript, що дає незвичайні для веб-середовища можливості, такі як прийом команд з клавіатури, оновлення сторінки без перезавантаження (технологія AJAX), спадаючі списки вибору адресатів. Можливо також переключатися на інтерфейс, побудований лише на HTML — стандартній мові розмітки веб-сторінок, яку «розуміють» практично всі браузери.

Gmail

Переваги:

- Проглядання обговорень.

Основна інновація в Gmail — це метод категоризації повідомлень, який в Google називають «Conversation View». На відміну від звичайних поштових сервісів, Gmail відстежує окремі «обговорення» — початкове повідомлення з ланцюжком відповідей на нього.

- Більше 7 гігабайт дискового простору для листів (за станом на 18 лютого 2012, обсяг постійно зростає в автоматичному режимі). Проте, розмір одного листа, що приймається або надісланого, не може перевищувати 25 мегабайт.

- Автозбереження. При редагуванні повідомлень кілька разів на хвилину виконується автоматичне збереження «чорнової» копії, для запобігання втраті даних у разі виключення живлення або інших збоїв.

- Розвинений список контактів. Для кожного співрозмовника можуть задаватися фотографія, адреси і телефони. Адреса електронної пошти автоматично підставляється в рядок «кому» по імені користувача, набраного навіть частково.

- «Гарячі клавіші». Прискорюють роботу з додатком. Використання гарячих клавіш в web-додатках — рідкісна практика, і їх підтримка стала передовим кроком для Google. (Ctrl + Enter Надіслати повідомлення

- Ctrl + Перейти до наступного вікна;

- Ctrl + Перейти до попереднього вікна ;

- Ctrl + Shift + c Додати одержувачів копії;

- Ctrl + Shift + b Додавання одержувачів прихованої копії;

- Ctrl + Shift + f Змінити адресу "Від:").

- Мітки замість папок. Листи не заносяться в папки, а діляться по категоріях, які користувач може доповнювати і змінювати. Ефективність цього механізму така ж, як і традиційнішого з папками.

- Пошук по вмісту листів і прикріплених файлів. Дозволяє швидко знаходити потрібний лист за ключовими словами, що надзвичайно важливе при великому доступному обсязі пошти.

- Фільтрація від спаму. Містить фільтр повідомлень, що навчається, який збільшує свою ефективність, якщо користувач позначає листи як спам.

- Програми-клієнти для різних ОС, що повідомляють про прихід нових листів. Це Gmail Notifier, Google Toolbar і Google Talk.

- Підтримка різних мов. Інтерфейс додатку налаштовується на велику кількість мов, що дозволяє сервісу бути інтернаціональним.

- Підтримка RSS. Завдяки ній можна читати листи за допомогою інших RSS-клієнтів, наприклад, з персоналізованих сторінок пошукових сайтів msn.com, yahoo.com і самого google.com, програми Microsoft Deskbar.

- Це дає можливість перевіряти пошту не підключаючись до web-інтерфейсу.

- Вбудована орфографічна перевірка. Автоматично визначає мову повідомлення і пропонує варіанти написання помилкових слів.

- Вбудований чат. Повідомлення можуть доставлятися не тільки за допомогою поштових протоколів, але і через протокол jabber, завдяки чому користувачі можуть обмінюватися миттєвими повідомленнями

- Використання Outlook. Налаштування Gmail дозволяє використовувати власні поштові програми, такі як Outlook, для перегляду електронної пошти. Листи завантажуються з сервера на ваш комп'ютер і немає необхідності заходити на інтернет сторінку вашої пошти в Gmail. При вірних налаштуваннях, які можна знайти на сторінці допомоги google можна користуватися поштовим клієнтом як для отримання так і для відсилання пошти.

Оскільки я вже зареєстрована на даній пошті, тому покажу її зручність.

Рис.6. Сторінка пошти Gmail.

Для зручності спілкування на пошті краще створити групи. Щоб створити групу контактів потрібно натиснутиь кнопку "Контакти" в лівій верхній частині будь-якої сторінки, Натиснути кнопку "Нова група" у верхньому лівому куті вікна диспетчера контактів, ввести назву групи, та натиснути кнопку OK. Якщо потрібно написати лист для цілої групи людей, наприклад для одногрупників чи колег по роботі, потрібно обрати посилання «Написати листа» лівої вертикальної панелі, у полі "Кому" ввести назву групи (автоматично з'явиться підказка з існуючими контактами і групами, вибрати з даного списку потрібну назву).

 

Висновок: у даній лабораторній роботі я ознайомилася і навчилася працювати з електронними скриньками , мною була здійснена реєстрація на трьох різних поштах.

 

Государственное бюджетное образовательное учреждение








Дата добавления: 2014-12-22; просмотров: 1195;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.009 сек.