Деякі характеристики WLanguage

1. WLanguage являє собою інтегровану мову програмування 5GL. Функції WLanguage дозволяють створювати процеси для кожного проекту, вікна, сторінки та контроли. (Контрол - це компонент, який представляє частину інтерфейсу користувача (GUI). Аналогом англомовного терміну control в українській мові є «елемент управління», проте такий переклад довше, тому частіше використовувати, може і не дуже вдало, калька контрол). WLanguage функції можуть бути написані малими або великими літерами, або в будь-якій комбінації прописних-малих літер. Редактор коду визнає і те й інше. Редактор коду відображає різні WLanguage ключові слова у різних кольорах. Ця функція дуже корисна при перевірці на помилки, які були зроблені на стадії введення імен функцій.

2. Для кожного об'єкту, що був створений WinDev, або WebDev, WinDev Mobile, існує можливість зв'язати один або декілька процесів, які реагуватимуть на Дії даної події. Не треба нічим керувати, потрібно тільки ввести процес. У WebDev процеси можуть бути введені:

- в коді сервера: процес буде запущений на сервері;

- в коді браузера: процес буде виконуватися в браузері, а відображатися на комп'ютері веб-користувача (WLanguage код, введений в браузер, автоматично буде переведений на JavaScript).

Для управління редагуванням, існує можливість визначити:

- процес, який запускається при ініціалізації контрола;

- процес, який запускається при закритті (завершенні) контрола;

- процес, який запускається при виході з управління;

- процес, який виконується при виході, коли управління буде змінено;

- інші процеси, пов'язані з іншими подіями, які можуть бути безпосередньо додані в редакторі коду.

3. WLanguage складається з ключових слів, які являють собою:

- функції;

- властивості;

- заданих констант;

- визначення для оголошення змінних;

- визначення для оголошення функцій та процедур;

- ключові слова;

- змінні стану тощо.

4. WLanguage підтримує об'єктну парадигму програмування.

5. Всі WLanguage ключові слова (функції, задані константи, властивості тощо) існують також французькою мовою.

6. Використання інших мов: Java, C++, C#, VB, PASCAL, COBOL, FORTRAN. Можна використовувати сторонні мови в WinDev. З сторонньіх мов можна викликати WinDev об'єкти (вихідний код, вікна тощо). Ваш успадкований код зберігається. З WinDev можна також викликати програми, які написані на іншіх мовах (скомпільовані DLL-бібліотеки або збірки).

7. Візуальний редактор запитів дозволяє створювати SQL запити, які будуть використані у ваших програмах. Запит буде створений на природній мові, так що можна переконатися, що він відповідає тому, що ви хотіли, без ризику на помилки.

 








Дата добавления: 2015-09-28; просмотров: 792;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.