Гідросистеми із двома спареними насосами

У ряді машин, зокрема в металорізальних верстатах, поширені схеми із двома спареними насосами. Один із них (нерегульований) працює на низькому тиску з більшою подачею і забезпечує прискорений холостий хід, а другий (регульований) працює на високому тиску з невеликою подачею й служить для виконання робочого ходу.

Спрощена схема такої системи наведена на рисунку 10.7. Прискорене переміщення поршня забезпечується сумарною подачею двох насосів високого 2 і низького 3 тисків. Після закінчення прискореного переміщення насос 3 вручну або автоматично по сигналу тиску відключається за допомогою відкриття перекривного крана 4, після чого живлення циліндра 1 забезпечується одним регульованим насосом 2.

 

Рисунок 10.7 – Схема системи із двома спареними насосами

 

Рисунок 10.8 – Схеми гідросистем із двома спареними насосами й пневмогідроакумулятором

 

На рисунку 10.8, а показана принципова схема подібної гідросистеми живлення споживачів двома спареними насосами 5 і 6 з автоматичним перемиканням. Доти, поки тиск у лінії 3 споживачів не досягне заданого значення, на яке відрегульована зворотна пружина дволінійного розподільника (перемикача) 1, канали останнього будуть перекриті, й у лінію 3 надходить рідина від обох насосів. При заданому ж тиску, обумовленому характеристикою пружини перемикача 1, насос низького тиску 6 автоматично перемкнеться на бак, насос же 5 за допомогою зворотного клапана 2 від’єднається від перемикача 1 і продовжуватиме живлення гідросистеми. Тиск, що розвивається в цьому випадку насосом 5, обмежено запобіжним клапаном 4.

Принципова схема подібної ж гідросистеми наведена на рисунку 10.8, б. Ця схема відрізняється від розглянутої вище тим, що відключення насоса 6 низького тиску здійснюється електрогідравлічним реле тиску 7, що подає при заданому тиску сигнал на електромагнітний перемикач 1.

 

 








Дата добавления: 2016-06-13; просмотров: 809;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.