Знайомство с LightSwitch

Сучасні тенденції розвитку інтернет-додатків показують, що в майбутньому більшість бізнес-додатків будуть віртуальними і доступними через Інтернет з будь-якого мобільного пристрою. Причому це відбудеться в достатньо осяжному проміжку часу. І вже зараз затребувані інструменти для створення такого типу додатків. Нові інструменти повинні бути орієнтовані на користувачів, що добре розбираються у своїй предметній області, але не професіоналів в програмуванні.

Більшість бізнес-додатків мають архітектуру форм на основі даних, тобто являють собою користувацький інтерфейс для перегляду, додавання та зміни даних. При створенні додатків з архітектурою форм на основі даних при допомозі інших засобів розробки велика частина часу витрачається на виконання завдань, що повторюються. Доводиться писати код для взаємодії з базою даних, а також для реалізації інтерфейсу користувача і бізнес-логіки. Тому, природно, що для більшості задач, що повторюються хотілося б виконувати ці функції автоматично. Фактично додатки можна створити без написання будь-якого коду! Для більшості додатків єдиним доступним і необхідним для написання кодом є код бізнес-логіки.

Компанія Microsoft досить довгий час розробляла спеціальні інструменти, що спрощують створення додатків, які засновані на базах даних, наприклад, Visual FoxPro, Visual Basic та інщі. Створення платформи. Net також підтверджує орієнтованість компанії на випуск простих та зручних інструментів для розробників. Розвиток платформи. Net від Windows Forms до Windows Presentation Foundation, і від ASP.Net (технологія створення веб-додатків і веб-сервісів) до Silverlight (об'єднує мультимедіа, графіку, анімацію та інтерактивність в одній програмній платформі) показує, що велика увага приділяється створенню зручних механізмів доступу та обробки даних.

26 липня 2011 року компанія Microsoft випустила новий продукт – Microsoft Visual Studio LightSwitch 2011. Офіційне визначення цього продукту звучить наступним чином "гнучкий інструмент розробки, який використовується для швидкого створення і розгортання настільних бізнес-додатків і бізнес-додатків для хмарних технологій (Облака)".

Зараз LightSwitch є доповненням для Visual Studio 2012 на основі дизайнера, який допомагає в роботі з сервісами та додатками, що орієнтованиі на дані. Visual Studio IDE при роботі з проектом LightSwitch перетворюється на середовище розробки всього з трьома основними редакторами (у так званому логічному режимі): Entity Designer, Query Designer і Screen Designer. Ці редактори в основному призначені для швидкого отримання результатів за рахунок інтуїтивно зрозумілого інтерфейсу та простоти у використанні. Це дає деякі очевидні переваги розробнику LightSwitch.

Microsoft Visual Studio LightSwitch – гнучкий інструмент розробки, за допомогою якого розробники з будь-яким рівнем підготовки можуть швидко створювати та розгортати привабливі настільні бізнес-додатки, а також і бізнес-додатки з використанням хмарних технологій.

Пропонуючи зручні інструменти та шаблони, а також гранично просту і зрозумілу середу розробки, Microsoft Visual Studio LightSwitch допомагає скоротити терміни розробки і спростити всі процеси, від дизайну користувальницького інтерфейсу до розгортання програми в хмарі Windows Azure. Тепер з появою Microsoft Visual Studio LightSwitch нарешті з'явилася реальна можливість створювати масштабовані користувальницькі програмні рішення помірної вартості, що є сполучною ланкою між існуючими системами і даними і забезпечують всебічні представлення бізнес-даних, з якими користувачам зручно працювати.

Основоположною цільовою аудиторією Visual Studio LightSwitch є так звані кінцеві користувачі-розробники. Аналітична агенція Forrester визначає цей тип розробників як «користувачі – розробники бізнес-додатків» (End-User Business Developers). До них відносяться знавці, які не є професійними розробниками ПЗ, але формують бізнес-додатки для забезпечення нових бізнес-функцій або розширюють можливості вже використовуваних програмних рішень.

Новий продукт проектування Microsoft споруджений на базі технології Visual Studio. Коли можливостей LightSwitch буде недостатньо, проекти LightSwitch можна відкривати і доопрацьовувати в Visual Studio. Професійним розробникам LightSwitch сподобається в якості елементарного у використанні та швидкісного створення прототипів додатків. Можна швидко створити в LightSwitch прототип майбутнього додатка, продемонструвати його майбутнім користувачам, а слідом за тим розширювати його функціональністю в Visual Studio.

Користувачі-розробники мають всі шанси підключати свої програми до існуючих джерел даних, включаючи Microsoft SQL Server, Microsoft SQL Azure, SharePoint, Microsoft Office Access і бази даних сторонніх виробників. Це полегшує створення, збір, аналіз і повторне застосування відомостей з різноманітних джерел даних. Додатки, що формуються за допомогою LightSwitch, ще можуть експортувати дані в Microsoft Office Excel, що забезпечує більш швидку і просту організацію спільного вживання та складання звітів.








Дата добавления: 2015-09-28; просмотров: 1002;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.