Вибір миші

Тут головне - наскільки сам себе зручно почуваєш, і дуже багато чого залежить від звички.

Однак є і деякі загальні правила. Миша повинна відповідати розміру руки. Зараз багато нових мишей оснащені коліщам, і це зручно в роботі. Тримати таку мишу стоїть за краї великим пальцем і мізинцем, щоб вказівний лежав на лівій кнопці, середній на коліщаті, а безіменний на правій кнопці. При цьому зап'ясті повинне лежати на столі постійно, а катати мишу по столі треба тільки рухами пальців. Тут із мною багато хто можуть не погодитися, особливо ті, хто звик тримати мишу великим і безіменним пальцем і рухати її всім передпліччям. Але повірте - варто перевчитися. Коли передпліччя спокійне лежить на столі, рука утомлюється значно менше, і менше імовірність розвитку тонельного синдрому. Коли мишу тримаєш великим пальцем і мізинцем, то амплітуда руху її більше, і при сучасній чутливості мишей цього цілком вистачає. Звикнути до такої техніки керування мишею зміст є. Через 2 тижні незручності рука стане втомлюватися набагато менше, ніж до цього.

При цьому пропадає необхідність у валику під зап'ястя. Розповсюджені коврики і підставки з валиком, до речі, ніякої користі не мають. Змістовно їх використовувати тільки тоді, коли під правою рукою стоїть стіл трохи (на висоту валика) вище робітника, а коврик лежить на робочому столі і представляє із себе продовження приставного. У противному випадку передпліччя зависає в повітрі, рухається, утомлюється і т.д. До того ж і на лікоть навантаження більше. Є різні моделі, у тому числі й оптичні, від різних виробників, що менші по розмірах і підійдуть під будь-яку руку. Вибрати просто - у спокійному стані вся рука повинна розслаблено лежати на миші, не звішуватись по краях.








Дата добавления: 2015-09-28; просмотров: 559;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.