Вентиляція

На відміну від кондиціонерів, що все-таки не є предметами першої необхідності, системи вентиляції встановлюються у всіх житлових і офісних будинках.

Наявність вентиляційних систем настільки важливо, що вимоги до їхніх технічних характеристик регулюються державою і прописані в Будівельних Нормах і Правилах. При відсутності вентиляції в закритих приміщеннях зростає концентрація вуглекислого газу й інших шкідливих речовин. Це негативно позначається на самопочутті людей, викликає головний біль, сонливість, втрата працездатності. Частково проблему можна вирішити, періодично провітрюючи приміщення, однак у цьому випадку разом зі свіжим повітрям усередину попадає пил, різні запахи, вуличний шум. До того ж приходиться постійно відкривати і закривати вікно.

Для рішення всіх цих проблем і існують системи вентиляції повітря. Оскільки розрахунок цих систем істотно складніше розрахунку параметрів побутового кондиціонера, то тут можна розповісти тільки про основні терміни і поняття, використовуваних при розрахунку, проектуванні і монтажі систем вентиляції і кондиціонування, а так само познайомити Вас з типовим устаткуванням, що застосовується при побудові вентиляційних систем.

Центральний кондиціонер — це приточно-витяжна установка, в якій може бути здійснена повна підготовка повітря — фільтрація, підігрів чи охолодження, або осушення зволоження. Встановлюється в будинках будь-яких типів. Крім того, він може бути постачений секцією теплоутилізації, що дозволить заощаджувати до 60% енергоресурсів, необхідних для підігріву чи охолодження повітря.

Механічна вентиляція є витяжною, коли механічно видаляться визначений обсяг повітря, що потім відшкодовується надходженням повітря із сусідніх приміщень чи шляхом інфільтрації. Такий тип застосовується для вентиляції санвузлів чи кухонних приміщень, причому треба ще додати, що витяжна вентиляція може бути як загальною, так і місцевою. Так витяжний ковпак над кухонною плитою можна віднести до місцевої витяжної вентиляції, тому що відбувається видалення надлишкового тепла і запахів безпосередньо у епіцентра їхнього утворення, не даючи поширитися забрудненому повітрю по всьому приміщенню, бажаний результат (тобто свіже повітря) можна забезпечити мінімальною витратою повітря. Витяжна вентиляція має досить обмежене застосування. Допустимо, якщо Вам необхідно створити в кімнаті 2-3 кратний повітрообмін, тобто поміняти повітря раз в 2-3 години, можна підібрати витяжну систему, здатну видалити цей обсяг. Однак, необхідно пам'ятати, що природа не любить порожнечі, замість повітрю, що видаляється, обов'язково повинний надійти такий же обсяг повітря, що заміщає, що, як ми уже відзначали, прийде із сусідніх чи приміщень зовні, якщо така можливість буде, а буде це коли щілини чи інші можливі проходи для повітря зможуть пропустити в годину 2-3 обсяги кімнати. Коли повітря прийде із сусідніх приміщень - де гарантія що воно свіже і чисте? Коли повітря, що видаляється, заміщається проникаючим зовнішнім повітрям, то разом з ним у приміщення неминуче спрямовується холод, якщо за бортом уже не літо, чи вуличний пил, хто з нас не зіштовхувався з пиловими "барханами" на підвіконнях, а представте, якщо ефект посилений працюючої витяжною вентиляцією.








Дата добавления: 2015-09-28; просмотров: 733;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.