Дарують букети попередньо звільнивши його від обгортки !!!

Композиціїз живих квітів, гілок і різного природного матеріалу – вид аранжування, який широко входить в наш побут. Квіти в низьких вазах в поєднані з водою, гілками, сухоцвітами чи камінням нагадує мініатюрні садки, які можуть слугувати прикрасою інтерʼєра кімнати, хола, вестибюля чи виставочних залів.

Композиції можуть бути різні за розміром, конфігурації і тематиці. Їх можна створювати на корі, пінопласті, туфі і т.д. Вазами для композиції можуть служити салатниці, тарілки, плоскі блюда, піяли. При виборі матеріалів для композиції потрібно враховувати місце її розміщення і особливості рослин. Так пробка кори і гриби-трутовики підходят для настінної композиції, лісові коряги - для підвісної. Якщо композиція із сукулентів – добре підходят туф, вапняк; для вологолюбних – паралон, флористична гупка. При складанні композиції достатньо обмежитись одною квіткою та та двома-трьома гілками зелені, але щоб вони гармонійно поєднувались між собою. Щоб композиція була красивою, важливо вибрати гілку оригінальної форми. Висота гілки не повина перевищувати півтори довжини вази, її закріпляють на наколку придаючи їй потрібний нахил. У вибраних квітів під водою родлять зріз. Квіти, листя, гілки розміщують в композиції так, щоб не була видна наколка або флористична гупка. В плоских вазах наколку чи гупку можна замаскувати мохом, листям, декоративними камінцями чи скляними бусинками. Новорічні композиції складають з хвойних гілок, свічок та квітів для прикрашання столу, пристінна композиція, у високій вазі. Основу новорічної композицію складають 2-3 гілки, які мають гарні лінії. Дуже прикрашають композицію 2-3 квітки гавоздики, хризантеми, цикламен чи різдвяна зірка.

Композиції із квітів і гілок - ікебана з давніх часів отримали велике розповсюдження в Японії. Основу японської композиції складають три лінії, що створюють у вазі чи підставці неправильний трикутник і мають символічне призначення. Сама довша гілка чи квітка «сін»відображає небо і має керівну роль, середня – «соє» -людина і сама маленька – «хікае» - земля. Співвідношення розмірів між цими елементами повина бути: 8=5:3, або 5=3:2, тобто для середньої композиції основна гілка складає півтора діаметра вази плюс її висота. Існує дві основні форми ікебани: прямостояча і нахилина (під кутом 450).

КОРЗИНИ.

Корзини з квітами можуть служити оригінальною прикрасою сучасного інтерʼєру, подарунком на ювілей або чудовою композицією при оформленні саду. Корзини плетут здебільшого з різаних гілок верби, берести або поліамідних ниток. Вони можуть бути різної форми, розміру і узору. Всередину будь-якої корзини вистилають поліеталенову плівку, яка не пропускає воду. Форму наполовину заповнюють землею, квітучі рослини з комом землі витягують з горшків і висаджують в корзину, вільний простір між рослинами вистилають мохом.

При аранжуванні корзин спочатку розміщують декоративно-листяні рослини, які створюють основний фон, потім розміщують квіти, створюючи рисунок. Корзина повина створювати уяву великої кількості та рясності квітів та листя.

 

 








Дата добавления: 2015-09-23; просмотров: 693;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.