Догляд за квітником

Для скорочення затрат по догляду за декоративними рослинами в квітниках потрібно враховувати особливості їх росту і розвитку і відповідно з цим керуватись наступними правилами:

1. Висаджувати рослини на оптимальну віддаль;

2. Розміщувати рослини з таким розрахунком, щоб вони швидко зімкнулись і прикрили темну поверхню грунту зеленню;

3. Враховувати особливості цвітіння і його термін;

4. Висаджувати рослини у відкритий грунт потрібно в залежності від їх стійкості до понижених температур, в кінці квітня, в травні, або на початку червня, після того як мине загроза заморозків.

Догляд за квітником складається з наступних прийомів:

1. Зразуж після посадки проводят полив. По мірі необхідності його повторюють.

2. В перші тижні після посадки, на місці саджанців, які не прижились підсажують нові рослинитого ж віку, сорту і кольору. Для цього вирощують запасні рослини в кількості 10-25%

3. Регулярне рихлення грунту і прополка, особливо до змикання рослин.

4. Проведення підживлення органічними та мінеральними добривами, рідше мікродобривами

5. Після того як рослини перецвіли, зрізають відцвівші суцвіття або квіти. Завдяки обрізці довше зберігається декоративність рослин.

 

На початку вересня часто можливі перші приморозки, які можут пошкодити теплолюбні рослини – бегонію, альтернатеру, дурман. Тому для страховки їх забирають у парники і теплиці. Також забирають і водяні рослини з басейнів. Прибирання рослин з квітника проводять вибірково, щоб не зіпсувати зовнішнього вигляду квітника. В останій час ведеться робота по створенню штучної пінки, яка застосовується при загрозі приморозків. Рослини покривають нею, а через 8-10 годин пінка висихає, тонка плівка її злітає не залишаючи слідів.

На початку жовтня, надземну частину травʼянистих багаторічників, однорічників та килимових рослин зрізають і компостують. Ділянки, які вільні від рослин, підживлюють і перекопують. Недостатньо зимостійкі багаторічники (троянди, гіацинти, лілії ) покривають різними матеріалами або прикопують.

Закінчують посадку цибулевих та інших рослин з раннім періодом цвітіння, висаджують і дворічні рослини (незабудки, рогату фіалку, турецьку гвоздику).

Вносят добрива і вапно і проводят осінню обробку багаторічників.

 

 








Дата добавления: 2015-09-23; просмотров: 779;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.