ЗАКЛАДАННЯ КВІТНИКА

З кінця квітня – початок травня після нанесення контура квітника на площу, приступають до підготовки грунту. Спочатку вносят добрива: органічні 40-60 т на 1га, фосфору 90-120 і калію 75-90 кг на 1 га. Після цього перекопують грунт на глибину 18-25 см, не виходячи за межі клумби чи інших форм квітника. Щоб покращити поверхневий шар грунту, привозят спеціально підготовлений садовий грунт: 2частини дернової землі, 1 частина перегною, 1 частина листової землі. Рівномірно перекопують і вирівнюють.

Через дві неділіяк грунт осяде, наносят рисунок. Підготовку розсади квітів до посадки починають в залежності від біологічних особливостей рослин (січень, лютий, березень, квітень). В нашій зоні до посадки розсади приступають тоді, коли минає загроза заморозків.

До виготовлення шаблонів для фігурних елементів квітника приступають зарання (взимку). Для цього використовують фанеру, жесть, картон та ін. Шаблон викладають на підготовлену площу,обводячи його гострим інструментом, засипають мілкою товченою цеглою, піском або іншим сипучим світлим матеріалом, який потім віником розмітають. Після того як шаблон забирають, залишаються контури рисунка.

Перед виборкую і після посадки рослини обовʼязково поливають. Подальший догляд за квітником заключається в поливі, прополювані бурʼянів, рихленні грунту і підживленні.

Розбивка квітника в натурі складається з перенесеня проекту з бумаги на участок. Для розбивки квітника необхідні наступні інструменти: рулетка, великий транспортир , трикутники, циркуль деревʼяний до 2 м, кілки, кілочки від 0,25 до 0,5 м, палка з наконечником, шнур, мотузки.

Спочатку відбивають основні лінії доріг, доріжок, рабаток , їх ширину, помічаючи лінії крейдою, вапном. Потім встановлюють МАФ, висаджують поодинокі крупноміри, а вкінці висаджують травʼянистий рослинний матеріал.

 

Практичне заняття

Побудова прямого кута. 1. На мотузці відміряють три відрізки довжиною 3,4 і 5 м. Якщо з цієї мотузки побудувати трикутник, то кут проти сторони 5м буде прямим.

2. На прямій лінії на рівних віддалях (1,5, 3 або 5м) від майбутнього перпендикуляра роблять засічки. В місцях пересічення ставлят кілки з мотузками або циркуль з радіусом в 1,5 рази більшим чим віддаль до майбутнього перпендикуляравід одного із кілків, проводят дуги з першої і другої точки. Лінія яка проходить через місця пересікання, буде перпендикуляром по відношенню до першочергової прямої лінії

3. Інколи кути будують по шаблону, транспортиру.

Побудова тупих та гострих кутів

Проведення прямих паралельних ліній

Радіус до кутів

Креслення кола

Креслення овала

Креслення пʼятикутної зірки








Дата добавления: 2015-09-23; просмотров: 621;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.