Букети і композиції.

По велечині букети і композиції діляться на маленькі, середні і великі. Маленькими букетами (бутеньєрками) прикрашають одяг, головні убори, прикріпляють до зачісок та петлиці фраків і жакетів. Бутоньєрки складають з невеликих квітів і бутонів (фіалок, духмяного горошку, мініатюрних троянд, братків, віоли, гілочок левкоїв, тощо) В основному їх складають із одного виду квітів і закріплюють до ажурного листя зелені (аквілегії, дельфініума, спаржі, пиретрума, папороті ) Відділяють бутоньєрку вузькою світлою стрічкою і прикріплюють булавкою.

Букет для нареченої складають з білих чи ніжно-рожевих квітів: троянди, кали, гвоздик, тюльпанів, гербери і ін. Весільний букет не повинен бути особливо великим та тяжким, найбільш придатним для нього вважається від 5 до 9 квіток, щільно і гарно звʼязаних білою чи світло-зеленою стрічкою. Він повинен бути зручним і гармонійним з вбранням нареченої. Якщо букет зроблений з лілій, у нього видаляють пиляки, щоб не забруднити плаття нареченої, якщо з троянд, то видаляють шипи. Для нареченого складають бутоньєрку, бажано з квітів, з яких зроблено букет нареченої і прикріплюють її на лівий бортик жакета.

Подарунковий букет до 8 Березня, на новосілля і так д. може бути складений з різноманітних квітів, різної форми і велечини. Однак потрібно памʼятати, що подарені квіти виражають не тільки наш особистий смак, але і наше відношення до того, кому ми даруєм.

Букети призначені для свят складають з яскравих, крупних квітів – троянд, гвоздик, гладіолусів, хризантем, півонії. Букети до дня народження роблять невеликих розмірів і його можна закріпити стрічкою до подарунку.








Дата добавления: 2015-09-23; просмотров: 727;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.