Світлова реклама та ілюмінація.

Світлова реклама разом з освітленими вітринами магазинів, установ тощо виконує функцію інформування мешканців і гостей міста про наявні товари, проведення видовищних заходів, популярні туристичні маршрути та ін. Роль світлової реклами зростає у темний час доби. Ця реклама створює різнобарвне світлове оформлення вулиць, майданів та інших ділянок міста.

Масштаб, форму і колір світлової реклами, потужність і яскравість світлових елементів визначають залежно від класу і призначення вулиці, яку використовують для розміщення реклами. Чим яскравіший фон оточення – краще освітлена проїжджа частина, тротуари, найближчі будинки, тим яскравішою роблять рекламу.

При проектуванні та створенні реклами необхідно враховувати світлове і колірне співвідношення найближчих вітрин, освітлюваних зсередини вікон кафе, ресторанів, кіосків, світлове оформлення фасадів будинків і усе вуличне освітлення.

При освітленні афіш, стендів, вітрин світлові прилади розміщають так, щоб дзеркальний елемент світлового потоку, відбитий від освітлюваної поверхні, не потрапив у поле зору людини, що дивиться. Щоб виключити пряме влучення прямого світла ламп в очі пішохода, водія, передбачають захисний кут освітлювальних приладів або встановлюють спеціальні ґрати, що екранують.

Колірну гаму для реклами обирають відповідно до архітектурно- художнього оформлення міста. Не слід застосовувати кольори, близькі до кольорів світлофорів, якщо вони потрапляють у поле зору водіїв транспорту, особливо на перехрестях і біля пішохідних переходів. На вулицях і майданах, які потребу додаткового освітлення, доцільно використовувати рекламу білого, молочного і матового кольорів. За необхідності розміщення на окремих житлових вулицях спокійної світлової реклами використовують неяскраві, приглушені світлові тони.








Дата добавления: 2014-12-29; просмотров: 826;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.