Гідравлічні та пневматичні механізми

Гідравлічним називається механізм, в якому перетворення руху здійснюється завдяки твердим і рідинним тілам.

На рис. 11 наведено схему гідравлічного механізму із застосуванням умовних позначень за ГОСТ 2781-68 і 2782-68.

Механізм призначений для приводу до руху поршня 1 і тому називається гідроприводом.

Поршень 1 рухається вправо або вліво у залежності від положення рухомого елемента розподільника 2. Цей елемент по черзі отримує рух від електромагнітів 3 і 4. Якщо обидва електромагніти вимкнені, то рухомий елемент розподільника 2 займає середнє положення, як показано на схемі. У цьому положенні перекриті обидві лінії, по яким рідина може поступати в циліндр 5. При включенні електромагніта 3 його осердя пересуває рухомий елемент розподільника в правий бік. Щоб уявити собі дію розподільника в новому положенні, слід подумки пересунути на місце вихідної (середньої) позиції прямокутник, розташований ліворуч, залишаючи лінії зв'язку на місці. Тоді права порожнина циліндра 5 з'єднується з насосом 6, а ліва – з баком 7, і поршень 1 під тиском рідини переміщується в лівий бік. При вмиканні електромагніта 4 рухомий елемент розподільника 2 переміщується в лівий бік, а поршень 1 – в правий. У схемі передбачено переливний клапан 8 для переливу рідини в бак при підвищенні її тиску.

 

Рис. 11. Схема гідравлічного механізму (гідроприводу)

 

Схема пневматичного механізму має аналогічний вигляд, тільки насос 6 замінюється джерелом стислого повітря, а замість з'єднання з баком 7 виконується з'єднання з атмосферою .








Дата добавления: 2015-10-05; просмотров: 1761;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.