Освітлення

Ще один найважливіший фактор, від якого залежать працездатність і здоров'я людини, - це освітлення. Світло регулює усі функції людського організму і впливає на психологічний стан і настрій, обмін речовин, гормональне тло і розумову активність. На жаль, далеко не завжди в офісі цьому фактору приділяється належна увага. Самим здоровим світлом залишається природний денне. Щоб його використовувати, глибина офісних приміщень не повинна перевищувати 6 м. Крім того, гарним рішенням тут будуть скляні перегородки, що забезпечують зорову і звукову ізоляцію, але в той же час, не перешкоджають проникненню природного світла. Це дозволяє максимально ефективно використовувати природне висвітлення, хоча між цим приміщенням і вікнами розташовується ще і робоча зона. Оптимальним варіантом штучного висвітлення є комбінована система, що сполучить у собі пряме і розсіяне світло. Причому, звичайним лампам "денного світла" (про шкідливий вплив їхнього мерехтіння з частотою 50 Гц давно відомо) варто віддати перевагу галогенні. Їхнє світло більш природне і набагато менше стомлює очі і нервову систему.

Важливо врахувати, що світло, як і колір, - це дуже могутній інструмент, що впливає і на психічний, і на фізичний стан людей. Адже світло має ще ряд важливих особливостей - приміром, тепловіддачу. Іноді в офісі неможливо знаходитися через жару, що виходить від ламп. Тому дуже важливо вибрати правильний тип лампи для кожного окремого випадку.

При таких тонкостях і умовах важливо не обмежуватися лише красою, але і враховувати функціональність проекту. Для цього необхідно зрозуміти індивідуальність даного простору і знайти в ньому єдино вірний баланс.








Дата добавления: 2015-09-28; просмотров: 514;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.