Ергономіка крісел і стільців

Правильно облаштувати будь-який офісний простір неможливо без знання законів психологічного сприйняття кольору і форми. Наприклад, холодна і тепла гами світлих кольорів приміщення роблять більш просторим, а холодна і тепла гами насичених кольорів – "стискають" простір.

Білий, голубий кольори – "грають" на простір, а чорний – сильно його звужує. Оскільки мова йде, у першу чергу, про робоче місце, перед дизайнером стоїть задача підібрати колірну гаму, що сприяє розслабленню й одночасно тонізуючу. І при цьому все має виглядати вишукано і респектабельно.

Для більшої продуктивності праці і відсутності скарг із боку працівників необхідно враховувати наступні вимоги при виборі офісних меблів:

Спина повинна бути пряма, кут між стегнами і хребтом – теж прямий, для чого варто підібрати таке крісло, спинка якого здатна підтримувати спину користувача.

Пневматичне регулювання висоти сидіння легке у використанні, дозволяє вам переміщати крісло нагору і вниз. Анатомічна виїмка на сидіння збільшує кількість точок дотику із сідницями, що приводить до скорочення точок пережимания артерій. Уявіть, що ви знаходитеся на плоскій дерев'яній поверхні, і уявіть, як незручно ви себе почуваєте: адже весь тиск накопичений тільки в декількох точках! Передня частина сидіння крісла повинна мати нахил униз: це зменшує тиск у задній частині ваших стегон. Регулювання кута спинки сидіння дозволяє спинці підтримувати вашу спину у всіх робочих положеннях. Глибина сидіння повинна використовуватися цілком, так, щоб як можна більш зменшити тиск тіла на опорну поверхню і зменшити пережаття артерій. Постійний контакт зі спинкою підтримує природну форму хребта.

Крісло повинне бути побудоване з врахуванням ваги користувача, щоб полегшити динамічне положення й уникати різкої реакції, якщо крісло раптове нахилилося.

Проблема майже 67% усіх службовців у тім, що вони нахиляються назад на чи спинку розміщають вагу свого тіла на торці крісла.

Більш 40% випадків захворювань відбуваються через негативні впливи на робочому місці: повітря, шум і неправильне розміщення на сидіння крісла. Щороку 35 з кожних 100 службовців беруть відпустка через хворобу через м'язовий біль і біль у попереку.

Давайте підрахуємо, скільки годин службовець проводить у приміщенні? Допустимо, загальна кількість щодня 13 годин. Тоді протягом усього часу служби: 80 000 годин!








Дата добавления: 2015-09-28; просмотров: 865;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.