Прямі витрати

1. Прямі матеріальні витрати розподіляються на собівартість окремих видів продукції (одиниці продукції) на основі планових норм витрати, специфікацій, тарифів і цін з урахуванням всіх витрат по заготівці і доставці сировини, матеріалів, комплектуючих виробів, напівфабрикатів і палива (що йде на технологічні цілі) на склад підприємства. Поворотні відходи виключаються з вартості прямих матеріальних витрат.

2. Основна заробітна плата виробничих робочих відноситься на собівартість окремих видів продукції методом прямого рахунку, виходячи з технологічної трудомісткості продукції, годинних тарифних ставок виробничих робочих, індивідуальних і комплексних відрядних розцінок.

3. Додаткова заробітна плата виробничих робочих включається в собівартість окремих виробів пропорційно основній заробітній платі виробничих робочих. Коефіцієнт віднесення розраховується як відношення фонду додаткової заробітної плати виробничих робочих по підприємству до фонду цілому до фонду їх основної заробітної плати.

4. Відрахування на соціальні заходи визначаються відповідно до встановленої норми у відсотках до планованих витрат на основну і додаткову заробітну плату виробничих робочих.

5. Витрати майбутніх періодів, пов'язані з підготовкою і освоєнням виробництва нової продукції, включаються в собівартість продукції методом прямого рахунку протягом встановленого терміну їх погашення з моменту початку їх серійного або масового випуску, виходячи з кошторису цих витрат і кількості продукції, що випускається в цьому періоді.








Дата добавления: 2015-09-14; просмотров: 579;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.