Пристрої електропостачання й електроосвітлення

5.8.1 Схема електропостачання має відповідати вимогам ДБН В.2.3-19 і передбачати ступінь забезпечення надійності, прийняту стосовно споживачів електричної енергії I категорії, для технологічних навантажень наступних споживачів: пристроїв сигналізації, централізації, блокування й зв'язку, центральних постів диспетчерської централізації, дорожніх і регіональних відділень центрів управління рухом, постів електричної централізації з кількістю стрілок 30 і більше, вузлів зв’язку, у тому числі обслуговуючих підсилювальних пунктів, радіорелейних станцій, приймальних і передавальних радіоцентрів КВ радіозв’язку, електричного освітлення сортувальних гірок із прилягаючими коліями, охоронних зон при штучних спорудах, об'єктів з масовим скупченням людей (вокзали місткістю 300 чол. і більше, пішохідні мости й тунелі), пунктів перестановки вагонів на перевантажувальних станціях, пристроїв протипожежного водопостачання й пожежних депо, компресорних установок механізованих гірок, пунктів технічного обслуговування вагонів і контролю автогальм, пунктів технічного обслуговування (ТО-2) і екіпірувальних пристроїв локомотивів.

На станціях, де запроектовані або є енергосилові установки й інші джерела енергопостачання, треба передбачити пристрої відбору електроенергії для роботи колійних механізмів.

Схемами живлення системи тягового електропостачання в період пропуску швидкісного електрорухомого складу рекомендується забезпечувати заданий рівень напруги на струмоприймачах:

- при швидкостях руху 141-160 км/год: на постійному струмі – не менше 2,7 кВ; на змінному струмі – не менше 21 кВ;

- при швидкостях руху більше 160 км/год: на постійному струмі – не менше 2,9 кВ на змінному струмі – не менше 24 кВ.

При пропуску швидкісного рухомого складу згідно ВНД 32.1.07.000 не допускається зміна схем живлення для проведення профілактичних і ремонтних робіт.

5.8.2 При проектуванні ліній з електричною тягою, а також при електрифікації існуючих залізниць як при звичайному, так і при швидкісному русі поїздів, кількість і призначення колій на станціях, обладнаних контактною мережею, треба встановлювати проектом в залежності від розмірів руху поїздів з електричною тягою, а також від типу локомотивів, що виконують маневрову роботу. На проміжних роздільних пунктах контактною мережею мають бути обладнані всі приймально-відправні колії.

На дільничних, сортувальних і інших великих станціях, контактною мережею треба обладнувати приймально-відправні і пасажирські колії, призначені для обслуговування руху електропоїздів, а також ходові, деповські і екіпірувальні колії для електровозів і колії насуву сортувальних гірок, де насув і розпуск складів здійснюються з використанням електровозів.

Колії, що спеціалізуються для відправлення поїздів (у тому числі і сортувально-відправні колії), за відсутності вказівок в завданні на проектування, допускається обладнати контактною мережею лише в головній частині, на відстані 150-200 м корисної довжини.

На електрифікованих станціях вантажно-розвантажувальні колії, колії відстою електрорухомого складу, екіпірування локомотивів і пасажирських вагонів, слід розділяти в окремі секції.

При проектуванні пристроїв електропостачання треба враховувати вимог СНиП 3.05.06 та [12].

5.8.3 При розміщенні опор контактної мережі в межах станцій необхідно враховувати їхній подальший розвиток.

На одноколійних лініях і підходах необхідність розміщення опор, з врахуванням спорудження другої колії, треба встановлювати завданням на проектування.

У стрілочній горловині станцій треба поєднувати проміжні, анкерні, фіксуючі й інші опори.

На станціях ліній, що знов електрифікуються, відстань від анкерної опори або фундаменту відтяжок, що знаходяться наприкінці тупика, до упорного бруса, має бути не менше 20 м.

5.8.4 Електричне освітлення роздільних пунктів має відповідати вимогам діючих галузевих норм штучного освітлення об'єктів залізничного транспорту й забезпечувати безпеку руху поїздів і маневрових пересувань, безпека пасажирів при посадці у вагони й висадженні з вагонів, безперебійну й безпечну роботу обслуговуючого персоналу й охорону вантажів.

Проектом має бути передбачене електричне освітлення пристроїв і споруд для обслуговування пасажирів, колій і парків приймання й відправлення поїздів, місць виробництва вантажних і маневрових операцій, екіпірування, технічного обслуговування й ремонту рухомого складу, а при необхідності - й інших колій і пунктів, а також місць зустрічі поїздів черговими по станціях.

На пасажирських зупинних пунктах мають бути освітлені пасажирські платформи й приміщення для пасажирів.

Зовнішнє освітлення не повинне впливати на ясну видимість сигнальних вогнів.

При проектуванні електричного освітлення на станціях у необхідних випадках треба враховувати умови застосування телебачення.

Проектом має бути передбачено також пристрій прожекторного освітлення для контролю ходових частин рухомого складу.

5.8.5 Розміщення прожекторних щогл, опор контактної мережі, жорстких поперечок і опор повітряних ліній, а також установку світильників, слід проектувати з таким розрахунком, аби вони не перешкоджали ясній видимості сигнальних вогнів, не перешкоджали при маневровій роботі, дії снігоприбиральних і снігоочисних машин, а також не перешкоджали розвитку станцій.








Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 868;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.