З'єднання станційних колій

5.7.1 Стрілочні переводи мають мати марки хрестовин відповідно до вимог ДБН В.2.3-19. Стрілочні переводи, які укладають на головних коліях станцій, роз'їздів, обгінних пунктів, мають забезпечувати пропуск поїздів по прямому напрямку зі швидкістю не меншої, ніж та, що реалізована на прилягаючих перегонах.

Марки хрестовин і типи рейок стрілочних переводів, які укладають на головних коліях як при звичайному так і при організації швидкісного руху, залежать від тих швидкостей руху поїздів на лінії, що передбачаються.

На головних коліях станцій, де передбачається пропуск пасажирських поїздів зі швидкостями 140-200 км/год, слід укладати стрілочні переводи типу Р65 марки не крутіше 1/11, з гнучкими гостряками і хрестовиною з рухомим сердечником, що створює безперервну поверхню катання.

Стрілочні переводи, задіяні в маршрутах приймання та відправлення швидкісних поїздів, обладнуються зовнішніми замикачами гостряків і рухомих осердь.

Стрілочні переводи, що укладаються на колію, повинні мати хрестовини наступних марок:

- на головних і приймально-відправних пасажирських коліях - не крутіше 1/11, а перехресні переводи і одинарні, є подовженням перехресних, - не крутіше 1/9; стрілочні переводи, якими пасажирські поїзди проходять лише по прямому напрямку переводу, можуть мати хрестовини марки 1/9. На існуючих роздільних пунктах тимчасово допускається відхилення пасажирських поїздів на бокову колію по стрілочних переводах з хрестовинами марки 1/9 (з відповідним обмеженням швидкості руху), якщо заміна таких переводів на переводи з хрестовинами марки 1/11 викликає перевлаштування стрілочної горловини, здійснити яке в даний час не можливо;

- на приймально-відправних коліях вантажного руху - не крутіше 1/9, а симетричні - не крутіше 1/6;

- на інших коліях - не крутіше 1/8, а симетричні - не крутіше 1/4,5.

Для безупинного схрещення і пропуску поїздів боковою колією, а також при відхиленні на бокову колію у шляхопровідних розв’язках і розгалуженні головних колій слід укладати стрілочні переводи з марками хрестовини 1/18 і 1/22, а в обґрунтованих випадках - 1/11.

Диспетчерські з’їзди, як правило, слід проектувати із стрілочними переводами марки хрестовини не крутіше 1/11.

При укладанні в колію старопридатних стрілочних переводів вертикальне зношування рамних рейок і сердечників хрестовин не має перевищувати значень, наведених у [17].

5.7.2 Стрілочні переводи на головних коліях, як правило, слід розташовувати на прямих ділянках колії. На лініях, де передбачається безупинне пропускання поїздів зі швидкістю більше 100 км/год, укладання стрілочних переводів у головні колії станцій на кривих ділянках допускається лише з дозволу органу державного регулювання у сфері залізничного транспорту.

На лініях, де передбачається безупинне пропускання поїздів зі швидкістю більше 70 км/год, укладання знову перехресних стрілочних переводів і глухих схрещень у головні колії станцій може бути допущена тільки з дозволу органу державного регулювання у сфері залізничного транспорту.

У стиснутих умовах на приймально-відправній й іншій коліях (при обмеженій довжині станційної площадки, тощо), а також з метою вкорочення маневрових пересувань і пристрою прямих ходів при перетинанні декількох колій на великих станціях допускається укладання перехресних стрілочних переводів, глухих схрещень і одиночних симетричних стрілочних переводів.

Симетричні стрілочні переводи рекомендується застосовувати в сортувальних парках, на коліях локомотивного, вагонного, вантажного господарства й пристаней.

При перебудові станцій у стиснутих умовах для скорочення довжини горловини приймально-відправних парків рекомендується застосовувати симетричні стрілочні переводи в сполученні зі звичайними.

5.7.3 Стрілочні переводи і стрілочні вулиці, разом із захрестовинними кривими, на головних і приймально-відправних коліях, коліях насуву і спускових, в передгірковій і гірковій горловині, ділянки гальмівних позицій в гірковій горловині і на підгіркових коліях, а також стрілочні переводи, обладнані електричною централізацією слід укладати на щебеневий баласт, із забезпеченням водовідводу. При цьому товщину баластного шару під перевідними брусами і шпалами на головних коліях слід приймати відповідно до вимог ДБН В.2.3-19.

Стрілочні переводи укладаються на дерев’яних (просочених) або залізобетонних брусах. Стрілочні переводи на головних коліях розташовуються на прямих ділянках колії.

Перевідні бруси під стрілочні переводи слід укладати просочені антисептиками, що не проводять електричного струму.

На гірках великої й середньої потужності колії на перевідних брусах від горба гірки й до кінця ділянки останніх стрілочних переводів голови сортувального парку мають бути покладені на щебеневому або азбестовому баласті й на піщаній подушці.

5.7.4 Між суміжними стрілочними переводами на головних коліях слід передбачати прямі вставки довжиною не менше 12,5 м, а в складних умовах - 6,25 м при швидкостях руху до 140 км/год і відповідно - 25 і 12,5 м при швидкостях руху більше 140 км/год.

5.7.5 Закріплення від угону рейок знов споруджуваних колій і колій, які переукладають, та стрілочних переводів рекомендується проектувати згідно вимог ДБН В.2.3-19








Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 1255;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.