Заходи до підвищення коефіцієнта потужності, які не потребують компенсуючих пристроїв

 

13.2.1. Недопущення роботи асинхронних двигунів і трансформаторів у режимі холостого ходу, оскільки в цьому випадку являється мінімальним. На рис. 12.2,а показаний фрагмент векторної діаграми асинхронного двигуна і трансформатора; на рис. 12.2,б – залежність коефіцієнта потужності від коефіцієнта навантаження (β).

Рис. 13.2: а) фрагмент векторної діаграми асинхронного двигуна і трансформатора; (б) залежність f(β)

13.2.2. Вірний вибір потужності асинхронних двигунів та трансформаторів, або заміна слабо навантажених (до 30% від номінального) пристроїв менш потужними з таким розрахунком, щоб нове обладнання працювало з навантаженням ~100% (β ≈ 1).

13.2.3. Заміна, або застосування синхронних двигунів замість асинхронних там, де це можливо за техніко-економічними показниками.

13.2.4. Перемикання обмоток статора асинхронних машин з «трикутника» на «зірку», якщо ці машини навантажені менш, ніж на 40%. Внаслідок зменшення в раз напруги зменшується значення струму намагнічування і, таким чином, зменшується реактивна потужність. Але, слід враховувати, що й момент знижується у 3 рази.

 








Дата добавления: 2015-10-05; просмотров: 720;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.