Атестаційна характеристика

Макаренка Романа Руслановича,

бухгалтера планового відділу

Одеського цукрового заводу,

1972 р. народження, українця,

освіта незакінчена вища.

 

Пан Макаренко Р.Р. працює на посаді бухгалтера з 1992 р. після закінчення Одеського кредитно-фінансового коледжу.

Службові інструкції та доручення виконує сумлінно. Має високий професійний рівень із питань нарахування коштів, оплати праці й бухгалтерського обліку.

Заочно навчається на V курсі ф-ту облік і аудит Одеського національного політехнічного університету. Має шану колективу.

Панові Макаренку Р.Р. рекомендується більше уваги приділяти питанням господарсько-фінансової діяльності та опанувати роботу на ПК.

Характеристику видано для подання (на запит) до ...

10.09.2015.

Заввідділу (підпис) О.Л. Луценко

Головний. бухгалтер (підпис) Ю.І. Панов

(печатка)

Зразок 2:

Характеристика

 

Остапенка Павла Петровича,

студента четвертого курсу ОЕФ

Одеського національного

політехнічного університету,

1990 року народження.

 

Павло Остапенко протягом навчання в ОНПУ зарекомендував себе здібним студентом, до навчання ставиться сумлінно, має глибокі та міцні знання з усіх предметів, усебічно розвинений. Багато читає спеціально-економічної літератури. Особливий інтерес виявляє до економічних наук. Як член лекторської групи, Павло виступав перед студентами з доповідями на наукових, науково-практичних конференціях в ОНПУ, а також на міжнародних науково-студентських конференціях у м. Харкові та Києві.

Протягом навчання у ВНЗ виявляв активність у громадській та суспільно-корисній роботі.

Вміє триматися в колективі, підкоряється його вимогам. Критично ставиться до власних вчинків, до поведінки товаришів і відверто про це говорить.

За відмінне навчання та активну участь у громадській, навчальній та науковій роботі неодноразово був нагороджений грамотами.

 

Декан ОЕФ ОНПУ (підпис) П.І. Островський

куратор групи (підпис) Р.І. Клименко

 

Давно рекомендаційний лист став невід’ємним елементом ділових стосунків. Він може послугувати в різних ситуаціях, коли вам необхідно заручитися поважною рекомендацією або дати рекомендацію комусь. Рекомендаційні листи можуть бути різними: клопотання про посаду, влаштування на нову відповідальну роботу, подання на здобуття стипендії чи ґранту тощо.

Вони виконують ту саму функцію, що й характеристики, однак мають істотні відмінності. За рекомендацією звертаються до тих, хто добре знає особу, про яку йдеться (її людські якості та професійну майстерність, коло інтересів, наукові праці тощо), і має авторитет та визнання у своїй сфері діяльності.

Рекомендаційні листи мають обов’язково містити мінімальні відомості про рекомендованого: скільки часу, звідки, з якого боку його знаєте, з якими його науковими працями чи досягненнями знайомі та ін.

У рекомендаційному листі повинно бути чітко сформульоване те, заради чого пишеться рекомендація: рекомендую чи не рекомендую.

Рекомендаційний лист потрібно розпочинати із шанобливого звертання до шановної особи чи установи, організації, фірми. У ньому подаються власне рекомендації, де обов’язково зазначають прізвище, ім’я, по батькові рекомендаційної особи; оцінки її загальної підготовки; можна підкреслити оригінальність, розсудливість, старанність, працьовитість, акуратність, пунктуальність; вміння висловлюватися в усній та писемній формах, проводити певний тип робіт, відзначення певних досягнень у тій галузі, де особа має бажання працювати; підпису того, хто рекомендує особу із вживанням етикетних формул, наприклад: «З щирою повагою до Вас», «Від імені...» тощо.

Рекомендаційний лист може містити такі кліше:

Знайомий з п. _______ уже понад 10 років.

Знаю п.________ з часів навчання в університеті.

З п. ___________ знайомий з часу вступу до університету.

П. ______ працює у нашому відділі з _ року.

Добре знаю п. _____ як досвідченого, кваліфікованого працівника.

Знайомий з п. _______ не досить довго, але за цей час він/вона здібний, перспективний службовець.

Знаю п._______ як чуйну, добру людину.

Зразок:








Дата добавления: 2016-05-16; просмотров: 1326;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.