Порядок виїзду на перегін.

Відбудовні, пожежні поїзди, спеціальний самохідний рухомий склад та допоміжні локомотиви в усіх випадках відправляються на перегін, що закривається для руху всіх інших поїздів у відповідному порядку. Машиністу локомотива видається дозвіл на бланку білого кольору з червоною смугою по діагоналі (бланк форми ДУ-64). В ньому на підставі вимоги та залежно від того, з якого боку (з голови чи хвоста) надається допомога, має бути вказане місце (кілометр, пікет), до якого повинен прямувати відбудовний, пожежний поїзд або допоміжний локомотив.

Якщо допомога надається з боку хвоста поїзда, місце (кілометр, пікет), вказане у вимозі про допомогу, змінюється з урахуванням довжини поїзда. У цьому випадку у бланку форми ДУ-64 пікет не вказується.

Дозвіл на бланку білого кольору з червоною смугою по діагоналі видається машиністу також у тих випадках, коли біля місця перешкоди для руху поїздів на перегоні відкривається тимчасовий пост. При цьому рух відбудовних, пожежних поїздів та допоміжних локомотивів проводиться після попереднього узгодження чергових по станціях, що обмежують перегін, з черговим поста.

Машиніст локомотива, відбудовного, пожежного поїзда, спеціального самохідного рухомого складу або допоміжного локомотива, який відправлено на перегін для надання допомоги, відразу після виїзду на перегін повинен викликати через радіозв’язок машиніста поїзда, який зупинився та вимагає допомоги, з метою уточнення місця зупинки голови поїзда – кілометру, пікету, особливих орієнтирів.

Якщо допомога надається з хвоста поїзда, машиністом поїзда (локомотива), що слідує для надання допомоги, додатково з’ясовується умовна довжина поїзда для визначення місця знаходження хвоста поїзда та перевірки даних, внесених в дозвіл форми ДУ-64.

Якщо допоміжний локомотив буде відправлений неправильною колією, то за наявності переїздів на шляху його прямування, крім дозволу ф. ДУ-64, машиністу допоміжного локомотива видається попередження (ф. ДУ-61) про швидкість їх проїзду.

Машиніст локомотива відбудовного, пожежного поїзда, спеціального самохідного рухомого складу або допоміжного локомотива, що відправляється на перегін для надання допомоги, за два кілометри від місця, вказаного в дозволі на бланку білого кольору з червоною смугою по діагоналі, зобов’язаний вжити заходів до зниження швидкості і прямувати далі з особливою пильністю та готовністю негайно зупинитися перед перешкодою.

Не доїжджаючи до поїзда, з якого надійшов виклик про допомогу, або місця, де необхідно виконувати роботи з відновлення руху (загасити пожежу, розібрати завал), машиніст повинен зупинити поїзд та діяти далі за вказівкою особи, яка керує відновленням нормального руху.

Машиніст допоміжного локомотива після відправлення на перегін повинен через радіозв’язок зв’язатися з машиністом поїзда, що зупинився, та узгодити з ним свої дії.

Час відправлення відбудовного, пожежного поїзда, спеціального самохідного рухомого складу або допоміжного локомотива на перегін, а також час повернення з перегону черговий по станції зобов’язаний відмітити у журналі руху поїздів і негайно повідомити черговому по сусідній станції, що обмежує перегін, та поїзному диспетчеру.

Перегін або відповідна колія відкривається для руху поїздів за наказом поїзного диспетчера на підставі повідомлення (письмового, переданого по телефону або радіозв’язку) старшого працівника служби колії (за посадою не нижче шляхового майстра), який брав участь у роботах з ліквідації перешкод, що виникли, про можливість відновлення руху поїздів на перегоні.

Повідомлення про усунення пошкоджень контактної мережі передається енергодиспетчером на підставі повідомлення працівника дистанції електропостачання (за посадою не нижче електромеханіка), що керує відновними роботами.

На перегонах, обладнаних автоблокуванням, якщо його пристрої були пошкоджені, поїзний диспетчер для відкриття руху поїздів за автоматичним блокуванням повинен одержати відповідне повідомлення від електромеханіка СЦБ.

Якщо сходу рухомого складу з рейок та пошкоджень будь-яких пристроїв не було, рух відкривається після доповіді машиніста допоміжного локомотива або працівника, що керував наданням допомоги, про виведення рухомого складу з перегону та його вільності.

На двоколійних перегонах, обладнаних автоблокуванням, відповідна колія перегону може бути відкрита після повідомлення машиніста допоміжного локомотива через радіозв’язок про початок виведення состава поїзда, що зупинився, по правильній колії.

На двоколійний перегін, обладнаний автоблокуванням, черговому по станції забороняється відправляти, не переконавшись у тому, що даний перегін вільний від поїзда, якому була надана допомога:

§ пасажирські поїзди;

§ поїзди, що мають в своєму складі вагони з небезпечними вантажами класу 1 (вибухові матеріали), з небезпечними вантажами класу 2 (гази стиснені, зріджені і розчинені);

§ негабаритними вантажами;

§ з’єднані поїзди, підвищеної ваги і довжини;

§ спеціальний самохідний рухомий склад.

 








Дата добавления: 2015-12-08; просмотров: 896;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.