Способи проведення торгів

За способами проведення торги поділяються на відкриті й закриті. У відкритих торгах можуть брати участь всі вітчизняні й закордонні підприємства, закриті – негласні торги, на них запрошуються лише певні, відомі в даній галузі підприємства.

Особливості сучасних умов проведення торгів:

1. Зростання кількості фірм-оферентів, що беруть участь у великих торгах.

2. Відносне зростання вартості споруджень промислових об'єктів.

3. Значне збільшення кількості торгів на будівництво «під ключ».

4. Розширення торгів на інженерно-консультаційні послуги (інжиніринг).

5. Збільшення числа об'єднаних підприємств, що беруть участь у великих торгах.

6. Посилення значення фінансування.

Оцінка тендерних пропозицій відбувається за такими чинниками: технологія, устаткування, виробничі гарантії відповідно до вимоги замовника, інфраструктура, послуги.

Ціна тендерної пропозиції за контрактом, договірна ціна

 

Чинне законодавство припускає такі види ціни за контрактом:

Контракт із фіксованою ціною - договір про будівництво, що передбачає фіксовану (тверду) ціну всього обсягу робіт за будівельним контрактом або фіксованою ставкою за одиницю кінцевої продукції будівництва (квадратний метр, кількість місць і т. д.).

Контракт за ціною "видатки плюс" - договір про будівництво, що передбачає ціну як суму фактичних видатків підрядника на виконання будівельного контракту й погодженого прибутку (у вигляді відсотка від видатків або фіксованої величини).

Кінцевий фінансовий результат за будівельним контрактом з фіксованою ціноюможе бути вірогідно оцінений за одночасної наявності таких умов:

- можливість достовірного визначення суми загального доходу від виконання будівельного контракту;

- можливе одержання підрядником економічних вигід від виконання будівельного контракту;

- можливість достовірного визначення суми витрат, необхідних для завершення будівельного контракту й ступеня завершення робіт з будівельного контракту на дату балансу;

- можливість достовірного визначення й оцінки витрат, пов'язаних з виконанням будівельного контракту для порівняння фактичних витрат за цим будівельним контрактом з попередньою оцінкою таких витрат.

Кінцевий фінансовий результат за будівельним контрактом за ціною "видатки плюс" може бути вірогідно оцінений за одночасної наявності таких умов:

- можливе одержання підрядником визначення витрат від виконання будівельного контракту;

- можливість достовірного визначення суми витрат, пов'язаних з виконанням будівельного контракту, незалежно від імовірності їхнього відшкодування замовником.

 








Дата добавления: 2015-10-19; просмотров: 574;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.