Завдання. ¨ прибрати панелі з екрану (вивести панелі на екран);

1. Управління панелями:

¨ прибрати панелі з екрану (вивести панелі на екран);

¨ прибрати з екрану не поточну панель (вивести на екран);

¨ поміняти панелі місцями;

¨ прибрати ліву панель (вивести на екран);

¨ прибрати праву панель (вивести на екран);

Вивести зміст диску:

¨ на лівій панелі;

¨ на правій панелі.

 

2. Створити дерево каталогів (див. тему “MS MS DOS” завдання № 4).

3. Створити файли у каталозі PRI:

§ f1.txt (ввести Ваше ім’я)

§ f2.txt (ввести рік народження)

§ а3.txt (ввести Вашу адресу)

4. Скопіювати файл f1.txt з каталогу PRI у каталог PRI_11. Скопіювати файл f2.txt з каталогу PRI у кореневий каталог. Переглянути файл а3.txt.

5. На диску С: виділити всі файли з розширенням .docдвома способами:

¨ за допомогою клавіші “Ins”;

¨ за допомогою клавіші [ +] на додатковій цифровій клавіатурі.

6. Скопіювати з директорії PRI до директорії PRI_12 всі файли, що починаються з літери fі мають розширення.txt .

7. В каталозі PRI перейменувати файл f1.txt на ff.txt . Перейменувати всі файли з розширенням .txtна файли з розширенням .doc .

За допомогою системного меню:

8. Вивести на лівій панелі дерево каталогів. Вивести інформацію про каталог PRI.

9. Фільтрація файлів: в каталозі PRI не виводити файли з розширенням .doc (Right ® Filter,вказати розширення файлів).Видалити фільтр.

10. Вивести зміст кореневого каталогу С:, відсортованого за:

§ ім’ям, § розширенням, § часом створення, § розміром.

11. Змінити атрибут файлу f1.ccc - встановити “Только для чтения”. Спробувати відредагувати цей файл [F4]. Зняти цей атрибут.

12. Вивести повну інформацію про файли на правій панелі.Перейти у “краткий” формат.

13. Переглянути інформацію про дискС:.Переглянути інформацію про диск А:.

14. Розрізати файл f3.doc на 2 файли: f3_1.doc і f3_2.doc. Переглянути обидва файли.

15. Поєднати 2 файли (f3_1.doc і f3_2.doc) в один файл f4.doc.

16. Скопіювати файли з каталогу PRI_2 до каталогу PRI_3. У каталозі PRI_3 створити новий файл f5.doc. Порівняти каталоги PRI_2 і PRI_3. Синхронизувати каталоги PRI_2 і PRI_3.

17. Видалити файл f1.txt з каталогу PRI_11.

18. Видалити з каталогу PRI всі файли, що починаються з літери fі мають розширення .doc .

19. Видалити порожній каталог PRI_13. Видалити каталог PRI з усіма підкаталогами.

Порядок виконання роботи.

1. Управління панелями: Виведення змісту диску:

[Ctrl] + [O]; [Alt] + [F1];

[Ctrl] + [P]; [Alt]+ [F2].

[Ctrl] + [U];

[Ctrl] + [F1];

[Ctrl] + [F2];

 

2. Створення дерева каталогів.

Створення каталогу PRI на диску C: .

Перейдіть на диск С:, якщо Ви знаходитесь в якомусь каталозі. Для цього встановіть курсор на зображення двох крапок зверху на панелі і натисніть [Enter]. Зверху на панелі повинен бути запис С:\. Натисніть [F7] і введіть ім’я каталогу PRI, натисніть [Enter].

 

Створення каталогу PRI_1у каталозіPRI.

Перейдіть до каталогуPRI: встановіть курсор на каталог PRI і натисніть [Enter] (зверху на панелі повинно бути С:\PRI). Натисніть [F7] і введіть ім’я каталогу PRI_1, натисніть [Enter].

 

Створення каталогів PRI_11, PRI_12, PRI_13у каталозіPRI_1.

Перейдіть до каталогу PRI_1(на панелі виведеться шлях до ВашогокаталогуС:\ PRI \PRI_1). Натисніть [F7], введіть ім’я каталогу PRI_11,натисніть [Enter]; [F7], введіть ім’я каталогу PRI_12,натисніть [Enter]; [F7], введіть ім’я каталогуPRI_13,натисніть [Enter].

 

3. Створення файлів.

Перейдіть у каталог PRI. Для цього встановіть курсор на зображення двох крапок зверху на панелі і натисніть [Enter]. Для створення файлу натисніть комбінацію клавіш [Shift] + [F4], у вікно запиту введіть ім’я файлу f1.txt, натисніть [Enter]. На екрані відкриється вікно текстового редактору NC. Введіть інформацію, збережіть її [F2],вийдіть з редактору [F10]. Аналогічно створіть файли f2.txtі а3.txt.

 

4. Скопіювати файл f1.txt у каталог PRI_11.

На правій панелі перейдіть до каталогу PRI_11. На лівій панелі виведіть зміст каталогу PRIі встановіть курсор на файл f1.txt. Натисніть [F5]. На екрані з’явиться запит на підтвердження копіювання. У вікні запиту вже буде вказаноім’я файлу, який копіюється і шлях до каталогу, в який копіюється файл. Натисніть [Enter].

 

Скопіювати файл f2.txt з каталогу PRI у кореневий каталог.

На одній з панелей передіть до кореневого каталогу С:. На другій панелі виведіть зміст каталогу PRI і встановіть курсор на файл f2.txt, натисніть [F5], [Enter].

 

Переглянути файл а3.txt.

На одній з панелей виведіть зміст каталогу PRI і встановіть курсор на файл а3.txt, натисніть[F3]. Для виходу з редактора натисніть клавішу [F10].

 

5. Перейдіть на диск С: ( поставте курсор на дві крапки, які розташовані зверху на панелі і натисніть [Enter]. Повторити цю операцію до того часу, поки зверху на панелі не буде написано С:\ ). Виділити файли можна таким чином:

¨ вибрати потрібний файл і натиснути клавішу [Ins]. Вибраний файл зображується жовтим кольором. Повторне натиснення [Ins] відміняє вибір файла.

¨ натиснути [+]. В центрі активної панелі NC виводить вікно, в якому можна вказати імена потрібних файлів. При позначенні імені можна використовувати символи “*” і “?”. Після введення імені і натиснення клавіші [Enter] всі файли будуть вибрані (відмічені жовтим кольором). Для вибору всіх файлів з розширенням .doc необхідно натиснути [+], ввести *.doc, натиснути [Enter]. Для відміни вибору групи файлів натисніть клавішу [-]надодатковій цифровій клавіатурі.

6. Скопіювати з директорії PRI до директорії PRI_12 всі файли, що починаються з літери fі мають розширення.txt .

На одній з панелей перейдіть до каталогу PRI_12. На другій панелі виведіть зміст каталогу PRI і натисніть [+],введітьшаблонf*.txt, натисніть [Enter], [F5] , [Enter].

7. В каталозі PRI перейменувати файл f1.txt на ff.txt . Перейменувати всі файли з розширенням .txtу файли з розширенням .doc.

В каталозі PRIвиберіть файл f1.txt,натисніть[F6], замість вказаного шляху у вікні запиту слід ввести нове ям’я файлу ff.txt, натиснути [Enter]. Для перейменування всіх файлів з розширенням .txtнеобхідно спочатку їх виділити (натиснути [+],ввестишаблон*.txt, натиснути [Enter]) після цього натиснути [F6], і замість вказаногошляху у вікні запиту слід ввести *.doc, натиснути [Enter].

8. Для виведення на лівій панелі дерева каталогів необхідно викликати верхнє меню NC клавішею [F9], вибрати пунктLeft (Левая), з підменю вибрати команду Tree (Дерево каталогов). Перейдіть до попереднього представлення інформації: викличте верхнє меню клавішею [F9], виберіть Left (Левая) ® Brief (Краткий формат).

Для перегляду інформації про каталог слід вибрати на будь-який панелі потрібний каталог, визвати верхнє меню клавішею [F9], і вибрати команду Левая ® Паспорт каталога.Перейдіть до попереднього представлення інформації: викличте верхнє меню клавішею [F9], виберіть Left (Левая) ® Brief (Краткий формат).

9. Для фільтрації файлів виберіть з верхнього меню команду Левая ® Фильтр,вобласті “Исключая”введітьшаблон *.doc . Для того, щоб знову вивести всі файли на екран потрібно у вікні “Фильтр панели” видалити введений Вами шаблон.

10. Для сортування файлів слід вибрати у верхньому меню пункт Left (Левая) і одну з команд : Name (Имя), Extension (Расширение), Time (Время), Size (Размер).

11. Files ® File Attributes.

12. (Right ® Full) -повний формат;(Right ® Brief) -“краткий” формат.

13. Для перегляду інформації про диск С: перейдіть на диск С:іу верхньому меню виберіть команду Left(Левая) ®Info(Состояние) або натисніть [Ctrl] + [L]. Вихід з панелі Info ¾ [Ctrl] + [L]. Для перегляду інформації про диск А: необхідно перейти на диск А: [ALT] + [F1], вибрати А:), після цього викликати верхнє меню натисненням клавіши [F9]і вибратиLeft (Левая) ® Info (Состояние).

14. Files ® Split/Merge або [Ctrl] + [F10],задати розміри нових файлів.Перегляд файлівF3.

15. Виділити розрізані файли,Files ® Split/Mergeабо[Ctrl] + [F10], ввести розширення файлу.

16. Копіювання файлів – [F5]; Commands® Compare directories- порівняння каталогів; Commands® Syncronize directories– синхронизація каталогів.

17. Видалити файл f1.txt з каталогу PRI_11. Перейдіть до каталогу PRI_11, виберіть файлf1.txt, натисніть [F8], після того, як з’явиться запит на підтвердження видалення файлу, натисніть [Enter].

18. Видалити з каталогу PRI всі файли, що починаються з літери fі мають розширення .doc .

Перейдіть до каталогу PRI,виділить всі вказані файли (натисніть [+],ввесдітьшаблонf*.doc, натисніть [Enter]) після цього натисніть [F8], [Enter] і у вікні запиту виберіть All (Все).

19. Для видалення каталогу PRI_13необхідновиділити каталог PRI_13, натиснути[F8], [Enter]. Для видалення каталогу PRIвиділить даний каталог і натисніть клавіші [F8], [Enter].








Дата добавления: 2015-09-29; просмотров: 731;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.015 сек.