Ключові терміни. Ф.№ОЗ-1 «Акт приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів»-використовується для: зарахування до складу основних засобів окремих об'єктів;

Ф.№ОЗ-1 «Акт приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів»-використовується для: зарахування до складу основних засобів окремих об'єктів; обліку введення об'єктів основних засобів в експлуатацію; оформлення внутрішнього переміщення основних засобів з одного підрозділу (цеху, відділу, ділянки) в інший; виключення об'єктів зі складу основних засобів при передачі іншому підприємству (організації) – як при продажі (обміні), так і при безоплатній передачі.

Ф.№ ОЗ-2 «Акт приймання-передачі відремонтованих, реконструйованих і модернізованих об'єктів» - використовують при оформленні прийому-передачі основних засобів з капітального ремонту, реконструкції або модернізації.

Ф.№ ОЗ-3 «Акт списання основних засобів» і Ф.№ ОЗ-4 «Акт списання автотранспортних засобів» - використовують для оформлення вибуття окремих об'єктів основних засобів при повній або частковій їх ліквідації.

Ф.№ ОЗ-6 «Інвентарна картка обліку основних засобів» - використовується для аналітичного обліку і узагальнення інформації про всі типи основних засобів на підприємстві.

Ф.№ ОЗ-7 «Опис інвентарних карток по обліку основних засобів»- використовується для реєстрації інвентарних карток з метою контролю збереження карток.

Ф.№ ОЗ-8 «Картка обліку руху основних засобів»- використовується при ручній обробці облікової інформації для обліку руху основних засобів по класифікаційних групах.

Ф.№ ОЗ-9 «Інвентарний список основних засобів» - використовується в місцях експлуатації основних засобів (цехах, відділах) для обліку кожного об'єкта по матеріально відповідальних особах.

Ф.№ ОЗ-14 «Розрахунок амортизації основних засобів (для промислових підприємств)», Ф.№ ОЗ-16 «Розрахунок амортизації автотранспорту» - використовують для розрахунку амортизації основних засобів.

Ф. №ВНА-1 "Відомість обліку нематеріальних активів, нарахованої амортизації (зносу)" - використовується для обліку нематеріальних активів.

Метод участі в капіталі -передбачає, що балансова вартість фінансових інвестицій визначається з урахуванням змін загальної величини власного капіталу об'єкта інвестування, за винятком тих, що є результатом операцій між інвестором і об'єктом інвестування.

Фінансові інвестиції до погашення- відображаються на дату балансу за амортизованою собівартістю, що враховує часткове списання вартості фінансової інвестиції унаслідок зменшення її корисності і збільшеної (зменшеної) на суму накопиченої амортизації дисконту (премії) (п.10 П(С) БО12).

Ефективна ставка відсотка - визначається як відношення суми річного відсотка і дисконту (або різниці річного відсотка і премії) та середньої величини собівартості інвестиції (або зобов'язання) і вартості її погашення (п.3 П(С) БО12).

 








Дата добавления: 2015-09-29; просмотров: 905;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.