CASE –засоби

 

Тенденції розвитку сучасних інформаційних технологій призводять до постійного зростання складності програмного забезпечення, що створюється в різних областях економіки. Накопичений до теперішнього часу досвід проектування ПЗ показує, що це логічно складна, трудомістка та тривала у часі робота, яка вимагає високої кваліфікації фахівців, що беруть участь у ній. Проте до недавнього часу проектування ПЗ виконувалося в основному на інтуїтивному рівні із застосуванням неформалізованих методів, що засновані на мистецтві, практичному досвіді, експертних оцінках та дорогих експериментальних перевірках якості функціонування ПЗ. Крім того, у процесі створення та функціонування ПЗ інформаційні потреби користувачів можуть змінюватися або уточнюватися, що ще більше ускладнює розробку та супровід таких систем.

Перераховані чинники сприяли появі програмно-технологічних засобів спеціального класу – CASE-засобів, що реалізовують CASE-технологію створення та супроводу ПЗ, включаючи аналіз та формулювання вимог, проектування прикладного ПЗ (додатків) та баз даних, генерацію коду, тестування, документування, управління проектом та інші процеси.

Згідно з огляду передових технологій (Survey of Advanced Technology), яка була запропонована фірмою Systems Development Inc. у 1996 р. за наслідками анкетування більше 1000 американських фірм, CASE-технологія на даний час потрапила у розряд найстабільніших інформаційних технологій. Її використовувала половина усіх опитаних користувачів більш ніж у третині своїх проектів, з них 85% завершилися успішно. Проте не дивлячись на всі потенційні можливості CASE-засобів, існує безліч прикладів їх невдалого впровадження, в результаті яких CASE-засоби стають "поличними" ПЗ (shelfware).








Дата добавления: 2015-09-28; просмотров: 1262;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.