р. для оформлення меню використовуються два кольори: для шрифту - чорний, для знаку державної символіки - тризуба -золотий.

Приготуванню страв передує складання робочого меню для обслуговування прийомів на державному рівні. Приклад складання робочого меню прийому на честь Його Високоповажності Е.А. Шеварднадзе, Голови парламенту Республіки Грузія, Голови держави, влаштованого 12 квітня 1993 р. о 19.00 год., на який було запрошено 80 осіб і який відбувся у Маріїнському палаці, наведено у дод. Ж. Вихід страв зазначено у грамах та кубічних сантиметрах.

Меню прийомів-фуршетів є універсальним, різноманітним і включає майже всі групи страв. Зазвичай в меню включають страви, притаманні національній кухні держави, що влаштовує прийом, а також страви національної кухні держави, на території якої акредито­вано її представництво. Прикладом може слугувати меню прийому-фуршету, організованого з нагоди вступу на пост (інавгурації) Президента України В.А. Ющенка у Будинку прийомів (м. Київ, вул. Грушевського, 22) 23 січня 2005 р. , на який було запрошено 200 офіційних осіб, меню прийому-фуршету, влаштованого Російським посольством із нагоди Дня прийняття декларації про державний суверенітет Російської Федерації і представлення посла Росії В.С. Черномирдіна в Україні.

Для організації прийому-фуршету, на якому присутні особи з різних країн Європи та Папа Римський Іоанн Павло II , до меню прийому включаються страви національної кухні держави перебування і держав, офіційних осіб із яких запрошено на прийом. Прикладом можуть слугувати вищезазначені меню прийомів-фуршетів та меню прийому-фуршету, влаштованого на честь учасників щорічних зборів Європейського банку реконструкції та розвитку 9 травня 1998 р. о 19.00-23.00 год., у банку "Україна" м. Києва, на який було запрошено 350 офіційних осіб .

Влаштування прийомів-чай, -кава не є прерогативою лише жінок. Дружина Президента України Л.М. Кучма, реалізуючи право самостійного та повноправного учасника міждержавного спілкування, може влаштувати прийом-вечерю на честь дружини Президента іншої країни. Такий прийом було влаштовано на честь дружини Президента Ізраїлю.








Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 549;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.