Присутніми є чоловіки та жінки

Господар прийому (Г) та господиня (Г-ня) очолюють стіл на торцях (рис. 15). Цей варіант розміщення гостей за столом на прийо­мах, як і попередній, є також дуже рідким у вітчизняній дипломатич­ній практиці. У кола взято місця жінок.

 

 

 

V. Складання меню для прийомів

У складанні меню враховують вид прийому, годину його влаш­тування, релігійні та національні традиції гостей, їх смаки та уподо­бання. Також враховують правила і закони, які існують у державі перебування (якщо прийом влаштовує посол). Наприклад, не подають дичину в періоди заборони полювання, м'ясо - в дні посту, свинину і вино - мусульманам, не змішують подавання страв із м'яса та страв із молока - ортодоксальним іудеям, м'ясо та рибу - індусам, враховують вегетаріанство тощо.

Меню складає заклад харчування дипломатичного представництва, державної установи, приватної установи або ресторан чи інший заклад, який входить до переліку місць, що можуть бути відві­даними першими особами держави, та погоджується з організаторами прийому та протокольним відділом.

У виборі меню прийому завжди враховують смаки та уподо­бання перших осіб держав, на честь яких влаштовується прийом. До меню прийому-сніданку може бути включено одну закуску холодну чи гарячу серед усіх інших страв, яка не притаманна українській кухні. У цьому випадку акцент робиться на різноманітті м'ясних та десертних страв, які представляють українську кухню. Інколи до меню, створеного на основі середньоєвропейського, включаються декілька страв української кухні, здебільшого другі гарячі та десертні страви.

 








Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 518;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.