Класифікація дипломатичних прийомів

Ознака Привід влаштування
Дипломатичні прийоми на ознаменування якихось подій Національні свята своєї держави. Найважливіші ювілейні дати і події, які святкуються всією державою. Ювілейні річниці підписання міжнародних і двосторонніх угод та погоджень. Ювілейні річниці встановлення дипломатичних відносин.
Дипломатичні прийоми на честь окремих осіб або їх гурту, делегацій На честь голови або членів уряду держави перебування. На честь видатних вітчизняних діячів науки, культури, спорту, мистецтва, представників ділової еліти. На честь делегацій своєї країни в країні акредитації. На честь іноземних делегацій сфери науки, культури, бізнесу, мистецтва, спорту тощо. На честь окремих ділових осіб.
Дипломатичні прийоми як повсякденна дипломатична праця Зміцнення та розширення дипломатичних зв'язків Роз'яснення зовнішньої та внутрішньої політики своєї країни тощо. Підписання міжнародних угод.

 

 



Денні прийомимають менш офіційний, але більш діловий характер. Час їх влаштування – від 12.00 до 15.00

 

 

Вечірні прийомимають більш офіційний та урочистий характер. Час їх влаштування – від 16.00 до 23.00

 

 


У дипломатичній практиці також трапляються інші види прийомів.Прийом Жур фіксу залежності від обраного часу проведення може бути віднесеним до гурту денних чи вечірніх прийомів.

 

 

 


Прийом Жур фікс(фр. Jour fixe - певний день) зазвичай влаштовується дружиною міністра або іншої офіційної особи (у закордонній дипломатичній практиці) або дружиною Президента (у вітчизняній). Влаштовується регулярно, один раз на тиждень у певний день, об одній і тієї ж годині протягом усього осінньо-зимового періоду. Прийом схожий на Чай.Іноді цей прийом трансформується в літературно-художні вечори, прем'єри вистав, салонів, арт-галерей тощо. Запро­шення розсилаються на початку сезону і діють увесь сезон.

 








Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 1009;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.