Електронні торги

Електронні торги включають два етапи - передачу замовлення від покупця й оплату за придбання товару через мережу. Сьогодні Internet не може гарантувати безпеку інформації і проходження електронних платежів і не може вважатись універсальною інфраструктурою для здійснення елек-тронної торгівлі. Більш широко практикується передавання інформаційно-го продукту по мережі з подальшою оплатою традиційними способами.

Електронна реклама за принципом “приходьте до нас”

Щоб одержати доступ до більш складних засобів реклами в Internet, фірма повинна мати сервер з прямим TCP/IP-підключенням до мережі або орендувати цю послугу на чужому подібному сервері. Компанія повинна приєднатись до WWW - системи, яка поєднує всі документи і файли по всій мережі Internet гіпертекстовими зв’язками. Необхідно також створити власну сторінку (home page) фірми, що буде початковим етапом форму-вання набору документів, до яких фірма хоче забезпечити доступ. У цьому разі користувачі зможуть звертатись u1076 до набору документів за допомогою таких програм перегляду у системі WWW Explorer, Netscape.

Існує декілька причин створення фірмами home page:

Реклама. Навіть для невеликої фірми доступна ззовні Web-сторінка допомагає довідатись потенційному користувачу про її існування, галузь діяльності, оцінити її імідж.

Маркетинг. Зворотний зв’язок з користувачем, який при проекту-ванні може бути закладено у Web-сторінку, дозволяє на початковому етапі проводити маркетингові дослідження, облік клієнтів, визнача-ти попит на конкретні товари і послуги.

Прямий продаж. Користувач Internet може в будь-який час одержати всебічну інформацію щодо пропонованих товарів, цін, знижок. Об-раний товар можна одразу замовити.

Інформаційна підтримка клієнтів. Для компаній, які продають то-вар, що потребує технічної підтримки продавця або виробника.

Засоби для віддаленої роботи співробітників. Фірми, специфіка дія-льності яких потребує підтримки великої кількості філіалів і співро-бітників у регіонах, можуть використати Web-сторінку для операти-вного інформування їх про зміни у політиці фірми, ціни, асортимент, нові товари і послуги.

На відміну від традиційного маркетингу, коли інформація доводить-ся до відома потенційного користувача незалежно від того, хоче він цього чи ні, за допомогою Internet користувач має можливість обирати ту сторін-ку, яку йому необхідно переглянути.








Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 622;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.