Спеціальні вантажні пристрої

10.4.1 Для переробки й зберігання легкозаймистих й інших небезпечних у пожежному сенсі вантажів, а також вантажів, шкідливих для здоров'я людей, у необхідних випадках треба проектувати спеціальні приміщення й колії до них з дотриманням установлених правил їхнього розміщення й протипожежних норм.

10.4.2 На вантажних, сортувальних, дільничних і проміжних станціях у необхідних випадках треба передбачити вагонні ваги, кількість, тип і розташування яких треба визначати в проекті з урахуванням кількості й роду вантажу.

Колія до вагонних ваг має бути наскрізною, прямою і горизонтальною на ділянці не менше 20 м з кожного боку вагонних ваг, має мати посилена верхня будова (на щебеневому баласті), що забезпечує строгу горизонтальність цієї ділянки при зважуванні вагонів. Довжину вагової колії визначають по подвоєній максимальній кількості вагонів у групі, що подається для зважування одним заїздом локомотива. Відмітка підошви рейок прямої ділянки вагової колії, розташованої на площадці, має бути при первинній установці ваг на 200-300 мм вище відмітки підошви рейок суміжних колій.

На під’їзних коліях промислових підприємств при значному обсязі навантаження масових навалочних і насипних вантажів у технологічних навантажувальних лініях мають бути передбачені зважуючі і механізовані дозуючі пристрої, що забезпечують ваговий контроль за виконанням технічних норм завантаження й повним використанням вантажопідйомності вагонів з урахуванням допустимого перенавантаження.

До вагодозуючих пристроїв і вагонних ваг має бути підведена лінія трифазного струму.

Рекомендуються вагодозуючі прилади й вагонні ваги обладнати пристроями дистанційної передачі результатів зважування в пункти оформлення перевізних документів.

Відстань між осями вагової й суміжної з нею колій з боку вагової будки має бути не менше 8,5 м.

10.4.3 На станціях, де потрібна перевірка обрису вантажу на відкритому рухомому составі, мають бути передбачені габаритні ворота або спеціальні пристрої для автоматичної сигналізації про негабаритність вантажів. Ці пристрої треба розміщати в безпосередній близькості до місць навантаження, де потрібна перевірка габариту вантажів, а для перевірки габаритності вантажів, що йдуть через станцію транзитом, - у стрілочній горловині парку приймання або відправлення поїздів.

У місцях розташування габаритних воріт або автоматичних сигналізаційних пристроїв на станціях з електрифікованими коліями для забезпечення техніки безпеки в контактній мережі треба влаштовувати нейтральні вставки.

10.4.4 При централізованому вивозі насипних і навалочних вантажів, видача яких одержувачам здійснюється зі зважуванням, на вантажних дворах станцій треба проектувати автомобільні ваги (одиночні або спарені) вантажопідйомністю 10-25 т, розташовані в районі виїзду автомобільного транспорту з меж вантажного двору, із забезпеченням потоковості руху автомобілів.

На ділянках вивантаження коштовних вантажів у критих складах вантажних дворів треба передбачати урізні ваги вантажопідйомністю 2-3 т із вказівним приладом, виведеним у приміщення прийомоздавачів вантажів.

10.4.5 Для виробництва операції з приймання, зберігання, відпустці й складській переробці матеріалів, устаткування й запасних частин рухомого складу, що використовується залізницею, треба передбачити матеріальні склади, які треба розташовувати поруч із територією локомотивного або вагонного депо на сортувальних або дільничних станціях, установлюваних за завданням замовника.








Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 737;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.