Порядок видачі ліцензій

 

Видача ліцензій виробляється регіональними відділеннями Російської транспортної інспекції і її філій. При видачі ліцензій органи транспортної інспекції керуються, насамперед, необхідністю транспортного забезпечення перевезень, особливо важливих для даного регіону в соціальному або економічному плані. А також створюють приблизно дорівнює вигідні умови для власників транспортних засобів, сполучаючи надання ліцензій на вигідні з комерційної точки зору сектори транспортного ринку й менш вигідні, але соціально необхідні.

 

Для одержання ліцензії заявник надає в органи, уповноважені на ведення ліцензійної діяльності:

I. Заява про видачу ліцензії із вказівкою:

Ø для юридичних осіб - найменування, юридична адреса, номер розрахункового рахунку конкретного банку;

Ø для фізичних осіб - паспортні дані (Ф.І.Б., серія, номер, коли й ким виданий, місце проживання), види діяльності, термін дії ліцензії.

 

II. Копії установчих документів й якщо вони не завірені нотаріусом – оригінали.

 

III. Копію свідчення про державну реєстрацію підприємства.

 

IV. Документ, що підтверджує оплату розгляду заяви.

V. Довідку податкового органа про постановку на облік або свідчення про державну реєстрацію фізичної особи як підприємець зі штампом податкового органа.

Дозвіл про видачу або про відмову у видачі приймається протягом встановленого терміну.

 

 

У ліцензії вказується:

1. Найменування органу, що видав ліцензію

Ø для юридичних осіб - найменування і юридична адреса підприємства, організації, установи, що одержує ліцензію;

Ø для фізичних осіб - Ф.І.Б., паспортні дані.

2. Вид діяльності, на здійснення якої видається ліцензія

3. Термін дії ліцензії

4. Умови здійснення даного виду діяльності

5. Реєстраційний номер ліцензії й дата видачі.

 

Ліцензія може бути анульована або дія її припинена у випадку:

Ø надання ліцензіатом відповідної заяви;

Ø виявлення недостовірних даних у документах, наданих для одержання ліцензії;

Ø ліквідації юридичної особи або припинення дії свідчення про державну реєстрацію фізичної особи як підприємець;

Ø надходження подань головних державних автомобільних інспекторів про порушення норм, правил, стандартів по забезпеченню БДД;

Ø порушення ліцензіатом умов дії ліцензії й положень;

Ø не виконання ліцензіатом приписань або розпоряджень державних органів або призупинення ними діяльності юридичної особи.

 

Власник ліцензії не має права передавати її іншій юридичній особі.

Вартість ліцензії визначається відповідними органами по видах діяльності Міністерством інфраструктури України, з узгодженням із Міністерствами економіки й фінансів, місцевими органами виконавчої влади по пропозиціях відділень транспортної інспекції).

 

При визначенні вартості ліцензії враховуються:

Ø вид ліцензії;

Ø соціально-економічна значимість виконаної заявником діяльності;

Ø використовувані тести транспортних засобів і т.п.

 

Контроль над дотриманням умов ліцензування здійснюється органами транспортної інспекції (ТІ) по взаємодії з органами ДАІ.

 

Діяльність транспортної інспекції (ТІ)

Транспортна система - це найбільша галузь економіки, що забезпечує життєдіяльність держави. Жодна з галузей економіки не має такого масового зіткнення з іншими галузями й населенням.

 

 

ТІ повинна забезпечити:

Ø державний контроль за дотриманням будь-якими підприємствами, організаціями й установами незалежно від їхньої відомчої приналежності й форми власності, законодавчих і підзаконних актів, стандартів і норм, що визначають порядок функціонування транспортно-дорожнього комплексу;

Ø нормальне функціонування ринку транспортних послуг, а також захист інтересів споживачів, що користуються послугами транспорту й шляхи, що використає, сполучення загального користування.

 

Українська транспортна інспекції має право:

 

Ø здійснювати перевірку роботи (крім СБУ, МНС, МВС) концернів, союзів, асоціацій, об'єднань, підприємств й організацій в області дотримання ними положень транспортного законодавства, вимог від них надання інформації, необхідної для виконання покладених на інспекцію завдань;

Ø перевіряти дотримання транспортного законодавства особами, що здійснюють індивідуальну трудову діяльність, пов'язану з комерційними перевезеннями;

Ø здійснювати у встановленому порядку перевірку транспортних засобів на лінії

Ø становити акти й давати приписання про усунення виявлених порушень вимог законодавчих і підзаконних актів, що визначають порядок функціонування транспорту й шляхів сполучення;

Ø позбавляти об'єднання підприємства, установи, організації й підприємців ліцензії або припиняти їхня дія до усунення порушень.

Ø

Дії органів Української ТІ можуть бути оскаржені як у звичайному порядку, так і через судові органи. У цілому ряді випадків Українська ТІ стає найважливішим і навіть єдиним органом, що може забезпечити проведення в життя тих або інших рішень місцевих органів влади або адміністрації.

 

 








Дата добавления: 2015-05-30; просмотров: 779;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.