Класифікація електрорухомого складу

В залежності від роду струму електрорухомий склад класифікується:

постійного струму;

змінного струму;

подвійного живлення,що може працювати як на постійному, так і на
змінному струмі.

В залежності від способу передачі обертального моменту тягового дви­гуна на тягові колісні пари електрорухомий склад поділяється на два види:

зіндивідуальним приводом (якщо обертальний момент від одного тя­
гового двигуна передається на одну тягову колісну пару);

з груповим приводом(якщо обертальний момент від одного тягового
двигуна передається двом і більше тяговим колісним парам).

На залізницях України та СНД застосовується індивідуальний привод. Електровози поділяються також на:

вантажні;

пасажирські;

маневрові.

Електровози бувають різних серій. Серія визначається: літерами (напри­клад, «ВЛ» — Володимир Ленін, «ЧС» — Чехословаччина, «ДЕ» — дніпро­петровський електровоз), цифрами, що відповідають номеру певної серії, та індексами — літерами, що визначають модифікацію, модернізацію або певні конструктивні особливості: «к» — з кремнієвими випрямлячами, «т» — з реостатним гальмуванням, «р» — з рекуперативним гальмуванням тощо.

Так, наприклад, модернізовані електровози серії ВЛ82 позначаються ВЛ82", електровози серії ВЛ80: з кремнієвими випрямлячами — ВЛ80к, з реостатним гальмуванням — ВЛ80т, з рекуперативним гальмуванням — ВЛ80р, з асинхронними тяговими двигунами — ВЛ80", з вентильними тяговими двигунами — ВЛ80", зі ступеневим регулюванням напруги — ВЛ80'.

Номери серій електровозів «ВЛ» мають в собі також інформацію про число осей і рід струму. Так для серій електровозів змінного (однофазно­го) струму установлена нумерація чотиривісних від ВЛ40 до ВЛ59, шес-тивісних — від ВЛ60 до ВЛ79, восьмивісних — від ВЛ80 до ВЛ99. Елект­ровози постійного струму нумеруються: шестивісні — від ВЛ19 до ВЛ39, восьмивісні - від ВЛ8 до ВЛ18.








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 3295;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.