Інструментальна панель: Dimension> Baseline Dimension

 

Блок - складений примітив, сформований з інших примітивів або їх сукупності в тому числі інших блоків.

Наприклад, у вигляді блоку можуть бути оформлені:

-позначення пікетів по осі дороги;

- позначення на поздовжньому профілі;

- дорожні знаки;

- рамка і основний напис креслення;

і багато ін.

Властивості Блока:

- Блок може бути вставлений в будь-яке місце креслення, в будь-якому масштабі і під будь-яким кутом.

Блок розглядається AutoCAD як єдиний об'єкт, як звичайний примітив, і до нього можна застосовувати ті ж операції що для звичайного примітиву (видаляти, масштабувати, редагувати, переміщати і т.д.).

- Блоки можуть бути сформовані і використані як в рамках одного креслення (внутрішні блоки), так і записані у файлі на диску з тим, щоб надалі їх можна було помістити в інші креслення тобто їх можна зберігати в бібліотеках конкретних предметних областей (додатків), при цьому блоки можна поміщати в бібліотеку, видаляти і модифікувати.

- Блок може містити об'єкти, що залишаються незмінними при вставці в креслення (постійною частиною блоку (у прикладі з рамкою постійною частиною блоку є рамка з основним написом) разом з тим, блок може містити текстові об'єкти, значення яких змінюється від креслення до креслення (дата підготовки креслення, прізвище розробника і т.д.) Ці об'єкти називаються атрибутами блоку. При вставці в креслення атрибут замінюється конкретним значенням для даного креслення

 

Система CREDO «Дороги »

Підсистема «Дороги » призначена для проектування автомобільних доріг загального користування всіх категорій, міських вулиць і магістралей і транспортних розв'язок.

Вихідні дані. Проектування ведеться по цифровій моделі місцевості майданчика або смуги ділянки проектування. В якості ЦММ використовуються дані вишукувань, оброблених у системі «Топоплан» або «Лінійні вишукування». Забезпечено читання даних Credo_TER, Credo_PRO, Credo_MIX. Крім того, система має інструментарій самостійного формування ЦММ з використанням існуючих картографічних матеріалів, представлених у вигляді растрових або векторних даних.

Трасування. Інтерактивне створення і редагування траси дороги з використанням різних стилів трасування, від "жорстких" (прямими і круговими кривими) до дуже плавних і естетичних трас (прямими, круговими кривими, клотоїдами і сплайнами) із задоволенням архітектурно-ландшафтних вимог. Прокладання трас в обмежених і складних умовах, наприклад, в гірській місцевості або при реконструкції доріг.

Створення та редагування окремих простих і складних елементів трас різноманітними методами, в тому числі: апроксимацією фрагментів доріг, що реконструюються, еквідистантним перенесенням вже існуючих трас з раціональним підбором параметрів складових заокруглень.

Створення та редагування: осей проїздів, меж проїзної частини, бровок земляного полотна і т.п. з використанням базових геометричних елементів найбільш придатними методами: з окремо створених елементів з подальшим їх сполученням різноманітними і раціональними способами; з одночасною побудовою складових елементів траси; еквідистантним перенесенням, інверсією, поділом, "склеюванням раніше побудованих трас.

Розбивка різноманітного пикетажу, в тому числі з використанням "рубаних" пікетів різних видів.

Підтримка роздільного та варіантного трасування із збереженням варіантів для подальшого аналізу.

Проектування поздовжнього профілю. Просте і оптимізаційне проектування профілю дороги. Використання при інтерактивному проектуванні профілів усього різноманіття геометричних елементів (прямих, квадратних парабол, сплайнів ) в будь-яких необхідних комбінаціях. Застосування при проектуванні профілю методів, аналогічних створенню і редагуванню трас в плані: апроксимація фрагментів профілю, що реконструюється, створення і подальше спряження елементів. Проектування поздовжнього профілю найбільш придатними методами, в тому числі: повне автоматизоване проектування; по січним з вписуванням кривих; методом «опорних точок» і « елементів » з урахуванням обмежень, що накладаються технологією виробництва робіт або особливостей реконструкції дороги.

Автоматизовані методи виявлення та виправлення "важких" ділянок проектної лінії, наприклад, за критерієм не забезпеченої видимості, безпеки руху.

Можливість використання різноманітних інформаційних і робочих сіток для відображення параметрів, характеристик і властивостей проектної лінії профілю і проектованого об'єкта в цілому.

Підтримка варіантного проектування профілю із збереженням варіантів для подальшого аналізу.

Проектування земляного полотна та проїзної частини. Проектування земляного полотна та проїзної частини з необхідною кількістю і параметрами їх елементів: смуг руху, узбіч, розділової смуги, тротуарів, перехідно-швидкісних смуг, кишень автобусних зупинок і ін. Конструювання поперечного профілю як в інтерактивному режимі за поперечними ухилами, так і з використанням шаблонів поперечников. Завдання залежностей від осі (або іншої характерної лінії) з похилів. Моделювання різноманітних конструкцій відгону віражу. Проектування елементів поверхневого водовідведення. Розрахунок площ і обсягів елементів земляного полотна та проїзної частини.

Генеральний план дороги. Моделювання елементів генерального плану дороги з можливістю використання типових рішень. Проектування сполучень доріг, що перетинаються, різні способи створення і редагування вертикального планування розв'язок, автобусних зупинок, стоянок і т.д. Проектування (укладання в плані) інженерних комунікацій, озеленення, елементів облаштування дороги.

Аналіз проекту. Аналіз варіантів дороги по видимості в плані і профілі і за коефіцієнтами аварійності. 3D візуалізація.

Розбивки. Повна підготовка даних (координат, довжин ліній, кутів дирекцій, параметрів заокруглень) для виносу трас в натуру. Створення проекту виносу- формування відомостей і креслень розбивочних робіт декількох видів.

Креслення. Формування необхідних креслень, в тому числі плану, поздовжнього профілю, поперечних профілів, суміщених креслень. Доповнювана і редагована користувачем бібліотека шаблонів креслень.

Відомості. Формування комплекту відомостей, у тому числі елементів плану траси; розбивки осі, інших характерних ліній; параметрів поздовжнього профілю; відгону і розбиття віражу.

Система Credo 3-го покоління реалізована із застосуванням найсучасніших математичних та програмно- технологічних засобів.

 









Дата добавления: 2017-11-04; просмотров: 234;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.