Підмостові габарити судноплавних габаритів моста.

Підмостові габарити визначають розміри судноплавних прогонів і піднесення низу конструкції над розрахунковим судноплавним рівнем (РСР) відповідно до класу ріки.

Підмостовий габарит– це мінімальні граничні обриси підмостового простору, призначеного для пропуску суден, судових і плотових складів. Всередину підмостового габариту не повинні заходити елементи мосту, у тому числі фундаменти.

Обриси і розміри підмостових габаритів судноплавних нерозвідних прольотів моста в залежності від класу ріки показані на рис. 2.5 та в табл. 2.9. за даними ДСТУ Б В.2.3 – 1 – 95[1].

 

 

Таблиця 2.9 Габарити судноплавних прольотів моста

 

Клас внутрішнього водного шляху Глибина су-дового ходу (гарантова- на), м Висота під-мостового габариту, м Ширина підмостового габариту В, м
Для прольотів низового напрямку Для прольотів взводного напрямку
Більш 3,2 2,5…3,2 1,9…2,5 1,5…1,9 1,1…1,5 0,7…1,1 0,5…0,7 17,0 15,0 13,5 12,0 10,5 9,5 7,0 100/60 60/40 40/30 - -

Примітки:

1. Наведені у таблиці значення є габаритами суднового ходу під судноплавними прогонами.

2. У знаменнику наведено ширину для другого та наступних судноплавних прогонів.

3. Значення ширини В, вказані у графі 5, наведені для розвідного прогону, який призначено для пропуску тільки суден з великою надводною висотою. Якщо розвідний прогін призначено для пропуску составів, то його ширину слід приймати відповідно до графи 4.

Обрис підмостового габариту повинен бути прямокутним (як показано на рис. 2.5, контур ABCD). На ділянках водних шляхів 1-4-х класів для нерозвідних прогонів мостів з криволінійним обрисом нижнього поясу прогонових будівель, які розташовані в обмежених умовах (у межах містта підходів до них, поблизу транспортних вузлів, на автомобільних дорогах зі складними розв'язками на берегах та в інших обґрунтованих випадках), допускається приймати обрис підмостового габариту за контуром AEFKLD. При цьому висоту h1 та ширину В1 встановлюють за узгодженням з органами, які регулюють судноплавство, але не менше відповідно 0,7h і 0,7В. АBCD та AEFKLD – контури підмостового габариту; РСР – роз-рахунковий високий судноплавний рівень води; ПР – проектний рівень води; Н – загальна висота підмостового габариту; h – висота підмостового габариту на РСР; В – ширина підмостового габариту; d – гарантована глибина суднового ходу на перспективу; а – амплітуда коливань рівнів води між РСР та ПР (див. рис. 2.5).

 

Рисунок 2.5 – Обрис підмостового габариту

Надводна висота підмостового габариту відраховується від розрахункового судноплавного рівня (РСР), а гарантована глибина суднового ходу – від найнижчого (меженного) судноплавного рівня води (НСР).

Середину судноплавних прогонів поєднують з віссю відповідного суднового ходу, враховуючи можливі руслові переформування та зміщення за період служби мосту.

В мостах через несудноплавні ріки піднесення низу конструкції прогонових будов над РРВВ приймається з урахуванням впливу підпору й хвилі не менш 0,5 м, а при наявності корчеходу – не менш 1,0 м.

Піднесення низу конструкції прогонових будов над рівнем високого льодоходу приймають не менш 0,75 м, а за наявності на річці заторів льоду – не менш 1,0 м. Верх майданчиків для встановлення опорних частин розташовують вище розрахункових рівнів води на 0,25 м і над рівнем високого льодоходу на 0,5 м.








Дата добавления: 2016-09-20; просмотров: 966;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.008 сек.