Третє покоління стільникових систем

Головною рушійною силою розвитку систем третього покоління (3G) було прагнення позбутися недоліків роботи систем другого покоління: низької ефективності служби передачі даних, несумісності служб в різних частинах світу, і браку ємності мережі. У 1990-их, МСЕ почав здійснювати проект розвитку майбутньої глобальної системи, яка відома сьогодні як система IMT-2000.

Міжнародні Мобільні Комунікації (IMT-2000). Система IMT-2000 мала призначення – бути глобальною системою для третього покоління мобільних комунікацій. Вона була розвинена МСЕ, який попередньо назвав її телекомунікаційною системою мобільного телефону майбутньої планети. Безліч проблем, що виникли не дозволили досягти взаємного розуміння серед країн щодо цієї системи. Серед проблем, що виникли – розподіл частот на різних континентах, існування різних інфраструктур другого покоління стільникових систем, наявність різних політичних інтересів. Як наслідок – IMT-2000 не буде глобально сумісної технологією, швидше вона буде діяти як платформа для поєднання послуг, забезпечених різними в своїй основі технологіями.

Навіть притому, що системи третього покоління будуть використовувати різні технології, все ж розвиток майбутніх технологій мобільних терміналів дозволить частково вирішити проблему сумісності мереж та послуг для користувачів. З тим же самим терміналом ми будемо в змозі використовувати різні мережі та послуги, які вони забезпечують. Найважливіша технологія для мережі третього покоління – універсальна система мобільних телекомунікацій (УСМТ).

Універсальна система мобільних телекомунікацій (УСМТ). УСМТ – європейське поняття для інтегрованих мобільних послуг, вони базуються на технологіях GSM і бездротової передачі пакетних даних на великих швидкостях (115 Кбит / сек). Мета УСМТ полягає в тому, щоб забезпечити широкий діапазон мобільних послуг усюди, де розташований користувач. Для УСМТ визначені бездротові, стільниковий і супутниковий інтерфейси. Це забезпечить мультимедійне обслуговування при швидкості передачі даних до 2 Мбіт / с для зупинених МС і до 384 кбіт / с для рухомих МС.

УСМТ використовує широкосмуговий множинний доступ з кодовим поділом каналів (CDMA). Для роботи УСМТ виділена широка смуга частот в діапазоні 2 ГГц. Смуга пропускання одного каналу – 5 МГц, і цей канал використовується всіма осередками мережі.

Основа мережі УСМТ сумісна з основою мережі GSM (на основі комутації пакетів). Базова станція УСМТ може бути додана до мережі GSM, щоб работатьпараллельно з базовими станціями GSM. Між УСМТ і GSM можлива також передача повноважень.

CDMA – 2000. Головна технологія стільникових мереж третього покоління в Сполучених Штатах заснована на принципі множинного доступу з кодовим поділом каналів (CDMA). Специфіка системи CDMA – 2000 полягає у використанні складної схеми модуляції для підвищення швидкості передачі даних по звичайному каналу CDMA у діапазоні 1.25 МГц. Проблема стільникових систем третього покоління в Сполучених Штатах полягає в тому, що доступною до використання виявляється набагато менша смуга частот, ніж в регіонах, наступних Європейським стандартам розподілу частот.








Дата добавления: 2016-06-24; просмотров: 604;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.